För ett par månader sedan var det en pastarestaurang i Vasastan. Nu är inredningen, allt från köket till slevarna, på väg att bilda innandömet till Arunrat Backmans restaurang och kafé i Ursviken.
– Vi hämtade och körde upp allt från Stockholm, säger Arunrat.
I fyra år har hon tillagat sin mat i en trång food truck. Kunderna var då hänvisade att ta med sig maten eller också äta i bilen. Nu kommer de ha möjligheten att sitta i restaurangen som har plats för ett 40-tal gäster. I det nya och betydligt rymligare restaurangköket kommer Arunrat att kunna ta ut svängarna betydligt mer än tidigare.
– I vagnen lagade jag bara thaimat, men nu ska jag även göra svensk husmanskost. Det blir skönt att få jobba i ett riktigt restaurangkök.
Tanken är att lokalen ska vara en samlingspunkt där gästerna antingen kan äta mat från buffén eller bara fika. Till sommaren finns även planer på att bygga en uteservering. Inledningsvis kommer Arunrat att sköta allt själv, men räknar så småningom att hon behöver hjälp.
– Jag vill se hur det utvecklas innan jag anställer.
Vid sin sida under uppbyggnaden har hon haft byggnadssnickaren och maken Lennart Backman. Han har ägnat sex semesterveckor åt att flytta restaurangen från Stockholm för att sedan bygga upp den i Ursviken.
– Jag har aldrig någonsin jobbat så hårt under en semester, säger Lennart och ler.
Arunrat är född i Thailand och kom till Skellefteå 2007. En stad hon numera kallar sitt hem, men i början var det inte så enkelt att acklimatisera sig.
– Att lära sig svenska var svårt. Första tiden var tystnaden och lugnet lite ovant, men nu när vi åker till Thailand kan alla ljud där vara lite jobbiga, säger hon och skrattar.
Restaurangen, och då framförallt köket, har varit en dröm som Arunrat burit på under många år.
– Jag har längtat, och nu är det snart klart.
Jag har längtat, och nu är det snart klart.