– Jättetrevligt och kul att vi får göra det här, säger Maja Esbron.
Tillsammans med andra elever i årskurs två på Hotell- och turismprogrammet och läraren Karin Näsström har hon riggat upplägget för dagen. Gäster var skolans avgångselever.
Idékläckare är verksamhetschef Ulla-Britt Persdotter, som ville fixa en högtidlig avrundning för avgångseleverna.
– Det känns kul med en lite stilig avslutning för de elever som tar studenten, säger rektor Tommy Lindmark och tillägger:
– Jag tycker också det finns starka skäl att göra det här, eftersom eleverna har levt med byggstök en stor del av sin gymnasietid här och de är värda vår uppskattning. De är ju det bästa vi har.
Skolan betalar kalaset och tanken är att det ska bli en årlig tradition.
Vid elvasnåret var det dags. Då tågade gästerna, närmare 400, in i matsalen och naturligtvis hade man rullat ut röda mattan.
För menyn svarade restaurang Nygatan 57, som också hade sin personal på plats. Sida vid sida arbetade de tillsammans med skolans egen kökspersonal och eleverna på Hotell- och turismprogrammet.
– Det här är våra framtida medarbetare, så det är trevligt att göra det här. Sedan ska den utbildning de går samverka med branschen så vi ska ju ha ett samarbete, säger Anna Larsson, vd på Nygatan 57.
Meny vid studentlunchen:
Förrätt:Vitlök- och olivoljebakad tomat från Renfors, ekologisk Hällnäsbasilika-färskost, surdegsbröd med pumpafrön.
Huvudrätt:Chipotlemarinerad Kågegriskotlett, Kusmarks-potatissallad med Gotländsk ramslök och syrad rödlök,Västerbottensostcréme.
Efterrätt:Ekologisk mörk chokladbrownie med hallontryffeltopping och caramellpopcorn.