Finskorna har åkt av, oxfilén är uppäten och det nya året har precis börjat. Ofta börjar det nya året med en rykande färsk pizza.
– Första januari är inte någon vilodag för Sveriges alla pizzabagare. Då beställer svenskarna nära tre gånger så mycket pizza som en vanlig söndag. Högst tryck är det i våra system mellan 11 och 18, säger Anders Signell, VD för Onlinepizza.
Det är inte bara på internet som beställningen av pizzor ökar markant under nyårsdagen.
– Vi säljer en hel del pizzor under dagen. Mest blir det dock kring middagstid, då brukar det vara full rulle här, säger Stefan Backman på Dallas.
Populära klassiker
Det finns fyra sorters pizzor som tillhör de absolut mest populära hos Skellefteborna, enligt Stefan Backman.
– Kebabpizza, Hawaii, Vesuvio och Calzone ärde fyra pizzorna som säljer klart bäst. Sen är det många som köper kebabtallrik med. Så just kebab verkar vara väldigt populärt.
Han föredrar själv kebab om det vankas pizza, men inte den vanliga kebabpizzan.
– För min del är det kebabskepp som gäller när det gäller pizza, en lite nyare och mer spännande variant, säger han.