Pizzahögtiden är här

Nyårsdagen är en av de mest intensiva dagarna för landets pizzerior. Pizzerian Dallas i Skellefteå är inget undantag.

Löpande band. Carl Backman förbereder pizzor till hungriga kunder.

Löpande band. Carl Backman förbereder pizzor till hungriga kunder.

Foto: Löpande band. Carl Backman förbereder pizzor till hungriga kunder.

Not Found2015-01-01 18:30

Finskorna har åkt av, oxfilén är uppäten och det nya året har precis börjat. Ofta börjar det nya året med en rykande färsk pizza.

– Första januari är inte någon vilodag för Sveriges alla pizzabagare. Då beställer svenskarna nära tre gånger så mycket pizza som en vanlig söndag. Högst tryck är det i våra system mellan 11 och 18, säger Anders Signell, VD för Onlinepizza.

Det är inte bara på internet som beställningen av pizzor ökar markant under nyårsdagen.

– Vi säljer en hel del pizzor under dagen. Mest blir det dock kring middagstid, då brukar det vara full rulle här, säger Stefan Backman på Dallas.

Populära klassiker

Det finns fyra sorters pizzor som tillhör de absolut mest populära hos Skellefteborna, enligt Stefan Backman.

– Kebabpizza, Hawaii, Vesuvio och Calzone ärde fyra pizzorna som säljer klart bäst. Sen är det många som köper kebabtallrik med. Så just kebab verkar vara väldigt populärt.

Han föredrar själv kebab om det vankas pizza, men inte den vanliga kebabpizzan.

– För min del är det kebabskepp som gäller när det gäller pizza, en lite nyare och mer spännande variant, säger han.

undefined
Beslutsångest. Det blir fort köbildning när folk ställs inför valet vad de ska äta.
undefined
Bra dag. Stefan Backman menar att nyårsdagen är en väldigt bra dag för pizzerian.
undefined
Pizzabagare. Jeremia Vikström förbereder en deg. Under nyårsdagen går det åt många.
undefined
Klassiker. Vesuvio går hem i alla lägen. Men egentligen tycker nog Lucas Lundkvist att Calzone är godast.
undefined
Löpande band. Carl Backman förbereder pizzor till hungriga kunder.
undefined
Servering. Carl Backman plockar ur pizzor ur ugnen till hungriga gäster.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om