Det största partiet Socialdemokraterna har dock inte inlett någon internutredning, trots att kvinnliga politiker från S uppges finnas med bland vittnesmålen, skriver Svenska Dagbladet.
"Vi har inga ärenden som utreds i dagsläget", skriver pressekreterare Peter Liljeros till tidningen.
Moderaterna har personer som anklagas i uppropet, som går under namnet "I maktens korridorer", bekräftar partisekreteraren Gunnar Strömmer.
- Beroende på vad som framkommer får vi besluta om åtgärder. Alla missförhållanden bör anmälas internt, säger han till SvD.
Uppgifter dementerasInom Centerpartiet pågår ett arbete mot misstänkta övergrepp, enligt partisekreteraren Mikael Arthursson. Partiet har dragit i gång ett arbete för att se till att det råder nolltolerans mot kränkningar och övergrepp.
Innan uppropet publicerades har Centerpartiet utrett två personer. En av dem har slutat efter en varning, och den andre har avslutat sin anställning. Båda fallen har hanterats internt.
SVT Nyheter rapporterade att två personer inom Liberalerna utreddes internt, men uppgifterna tillbakavisas av presschefen Elin Boberg.
- Vi är medvetna om att det kan komma att behövas utredningar, för det finns ett stort mörkertal, säger hon till TT.
SVT har också backat från uppgifterna.
"Sett väldigt strängt"På fredagens pressträff fick Jan Björklund frågor om metoo-rörelsen.
- Vår organisation har också hanterat den här typen av ärenden och vi har sett väldigt strängt på det i flera fall. Vi har en särskild etikkommitté som granskar och den som vill får hjälp att polisanmäla, sade han då.
Annie Lööf (C), Ebba Busch Thor (KD), Birgitta Ohlsson (L), Emma Henriksson (KD), är bara några i uppropet som är över 1 600 namn lång. Men ingen kvinnlig minister från vare sig S eller MP har skrivit under uppropet.