”Överlag har det inte varit några stora problem”, säger måltidschefen.

Vi jobbar ständigt på förbättringar, och vårt mål är att all mat ska lagas från grunden.

Not Found2015-12-31 08:00

Kökets restaurang Arom, som gör mat till lasarettet och till boendena i kommunen, tar kritiken på allvar och tänker gå till grunden med det inträffade.

Läs mer: Ledare: Bengtsson om äldreboendets mat: ”Så här ska det stekta fläsket se ut”

Och beträffande det brända fläsket:

– Fläsket i går var inte bra, det hade dom misslyckats med, men där var råvaran inte bra. Sådant händer tyvärr ibland. Vi tittar på det och gör en ny upphandling.

Men överlag har det inte varit några stora problem, säger Peter Lundmark, måltidschef.

– Jag har pratat med kökschefen Peter Gudstavsson. Han berättar att dialog förs med alla. Han är jätteförvånad över reaktionen. Men vi kommer att undersöka det här, gå till botten med hela saken. Det är också så att alla avvikelser registreras och det är ingenting som vi bortser från. Vi kollar allt, men det ska också sägas att vi har fått mycket beröm.

Om det är så att vi har brister, att något är dåligt, då ska vi åtgärda det, det är en självklarhet som jag ser det, Peter Lundmark.

– Nu kommer jag att ta kontakt med det här boendet och prata med dem, säger han.

De gamla på äldreboendet fick uppbränt fläsk till middag
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!