Det var helt fullt kring matborden när integrationscentret och biblioteket på orten inbjöd flyktingar och svenskar att få avnjuta mat från hela världen.
Vid matborden fick man också information om maträtten var stark eller mer neutral och från vilket land matrecepten är hämtade.
Cirka 160 flyktingar bor i Lövånger. Många av dessa mötte upp, det gjorde också många skolbarn, lärare och infödda Lövångersbor.
Ann-Kristin Grahn gjorde sin första dag under tisdagen som integrationsassistent. Hon konstaterar att den här typen av aktiviteter betyder mycket för de asylsökande.
– Givetvis, väntetiderna för att få besked om framtiden är lång. Detta faktum tär på människor och språkcaféer samt den här typen av aktiviteter är ett sätt för att slippa tristess och få något annat att tänka på än oron för framtiden. Internationella caféer och läxhjälp är också exempel på ideella insatser som sker här i Lövånger.
På matborden fanns det mat från bland annat Syrien, Eritrea, Ghana, Afghanistan, Indien, Somalia, Irak och Iran.
Anna Hällgren njöt av maten och var bland annat imponerad av kryddningen.
– Det är så häftigt att i munnen ha lite annorlunda smaker som man inte är van vid. Sedan är en lärdom att det går att laga så goda vegetariska rätter och att det inte alltid behövs så mycket ingredienser.
Nina Löfstedt och Ralf Pettersson är lärare och hade med sig en del elever till Folkets hus.
– De utrikesfödda barnen ska få skriva ner vad de tycker om rätterna och vad de innehåller.
Nazia Hussan från Indien var också på plats. Hon marknadsför att utrikesfödda kvinnor kan skapa egna företag genom att sälja traditionell mat från hemlandet till företag, sammankomster och fester.
– Tanken är att hyra ett kök dit kvinnorna kan komma för att laga till maten som sedan ska säljas, säger Nazia som konstaterar att det finns ett stort intresse för affärsidén.