Bedömningen vid Skellefteå kommuns kontroll av verksamheten blev att bristerna vad gäller rengöring, förvaring och underhåll var av den karaktären att säkra livsmedel inte kunde garanteras på verksamheten.
Det fanns ingredienser som förvarades oskyddat nära golv och ytor som inte var rena. En del matprodukter förvarades också oförpackade i kylrum.
På stora golvytor, flera hyllor och en del väggar, bland annat i diskrummet, fanns det dessutom missfärgningar på grund av bristande rengöring och bristande underhåll. Det gällde även en del utrustning och handtag.
Efter kontrollen fick verksamheten ett föreläggande om att vidta åtgärder. De skulle bland annat omgående städa och rengöra lokalen och utrustningen så att de kan garantera säkra livsmedel.
De skulle också se över hanteringen och förvaringen av livsmedel, så de inte riskerar att förorenas.
Senast i slutet på september ska de också presenterna en underhållsplan till bygg- och miljönämnden i Skellefteå kommun. där det ska framgå vilket underhåll som planeras och när det är tänkt att det ska genomföras. De åtgärderna ska leda till att ytor och inredning är i gott skick och lätta att både rengöra och hålla rena.