Kolla in menyerna förr och nu

Var det bättre förr? Se matsedel från Jörnköket från år 1990 och 2012.

Linnea Karlsson har jobbat på Jörnköket sedan det startade 1983. Om ett halvår går hon i pension.

Linnea Karlsson har jobbat på Jörnköket sedan det startade 1983. Om ett halvår går hon i pension.

Foto: Foto: Susanne Lindberg

Not Found2013-10-30 08:05

På våren år 1983 startade Jörnköket sin verksamhet. På tisdagen firade Jörnköket 30 år genom att arrangera Öppet hus. Personalen hade ordnat tipsrunda genom köket, bland annat för att visa på olika köksmaskiner och jämföra dem med förr och nu. (Bilder från Öppet hus ser ni ovan)

Även skolmatsedlar från förr, år 1990, och nu jämfördes. Båda från vecka 49. Vilken gillar du bättre? Kommentera gärna här nedan.

Här är den från 1990

Måndag: Vårrulle, sås, råkost.

Tisdag: Korv a´la Forsell, fullkornsris, råkost.

Onsdag: Kassler, champinjonsås, potatis, råkost.

Torsdag; Pannkaka, råkost, frukt.

Fredag: Köttfärslimpa, potatis, råkost.

Här är skolmatsedeln från 2012

Måndag: Fiskgratäng med citron, grädde och ost, potatis. Veg.alt: Böngratäng med citron, grädde, ost, potatis.

Tisdag: Cowboysoppa, mjukt bröd, ost. Veg. alt: Vegetarisk cowboysoppa, mjukt bröd, ost.

Onsdag: Kebabsplitgryta, ris. Veg.alt: Kebabkryddad sojaskavsgryta, ris.

Torsdag: Julbord: Julskinka, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, sill, ägg, potatis, ljusugnsbröd. Veg.alt: Bouletter, sojakorv, rödbetssallad, ägg, potatis, ljusugnsbröd.

Fredag: Köttfärssås, spaghetti. Veg.alt: Sojafärssås, spaghetti.

undefined
Linnea Karlsson har jobbat på Jörnköket sedan det startade 1983. Om ett halvår går hon i pension.
undefined
Biträdena Malin Boman och Eva Stenberg erbjuder provsmakning. Foto: Leif Andersson.
undefined
Skolkocken Kerstin Åhman visar hur pannkaksskäraren fungerar. Foto: Leif Andersson.
undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om