På våren år 1983 startade Jörnköket sin verksamhet. På tisdagen firade Jörnköket 30 år genom att arrangera Öppet hus. Personalen hade ordnat tipsrunda genom köket, bland annat för att visa på olika köksmaskiner och jämföra dem med förr och nu. (Bilder från Öppet hus ser ni ovan)
Även skolmatsedlar från förr, år 1990, och nu jämfördes. Båda från vecka 49. Vilken gillar du bättre? Kommentera gärna här nedan.
Här är den från 1990
Måndag: Vårrulle, sås, råkost.
Tisdag: Korv a´la Forsell, fullkornsris, råkost.
Onsdag: Kassler, champinjonsås, potatis, råkost.
Torsdag; Pannkaka, råkost, frukt.
Fredag: Köttfärslimpa, potatis, råkost.
Här är skolmatsedeln från 2012
Måndag: Fiskgratäng med citron, grädde och ost, potatis. Veg.alt: Böngratäng med citron, grädde, ost, potatis.
Tisdag: Cowboysoppa, mjukt bröd, ost. Veg. alt: Vegetarisk cowboysoppa, mjukt bröd, ost.
Onsdag: Kebabsplitgryta, ris. Veg.alt: Kebabkryddad sojaskavsgryta, ris.
Torsdag: Julbord: Julskinka, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, sill, ägg, potatis, ljusugnsbröd. Veg.alt: Bouletter, sojakorv, rödbetssallad, ägg, potatis, ljusugnsbröd.
Fredag: Köttfärssås, spaghetti. Veg.alt: Sojafärssås, spaghetti.