Arrangemanget gick under temat "internationellt" och under dagen serverades mat från Sverige, Thailand, Iran, Saudiarabien, Eritera och Mexiko.
Shahram Behrozi och Roya Kordistani från Iran hade bland annat lagat en efterrätt med apelsinskal och kanel.
– Just den här maten är väldigt söt, och det tycker ju många svenskar om, så vi tänkte att det passade bra, berättar Roya och skrattar.
Nyfikna besökare samlades kring stånden och kunde både provsmaka och köpa med sig mat hem. Många ville se när Tsigereda Hadish kokade kaffe på eritreanskt vis.
– Vi brukar göra sådant här kaffe ungefär en gång per dag, det är väldigt gott. Först steker man bönorna över värmen, sedan krossar man dem i en mortel, sedan blandar man dem med vatten och rör om ordentligt, berättar Aklilu Mesfun som står vid sidan av.
Det är första gången som en internationell matfest anordnas i Bureå, berättar Ann-Christine Falkman på arrangörssidan. Hon fanns själv på plats för att sälja renskav.
– Det är kul att så många ville komma förbi och smaka på maten. Det är många i närområdet som har med sig olika traditioner från sina hemländer så då tyckte vi att det här var ett bra sätt att integrera och föra folk samman. Vi hoppas att det kan bli ännu större till nästa år, säger hon.