Norran har tidigare berättat att trycket ökat på Guldstadens kvinnojour i sommar. Det är också fler som hör av sig till tjejjouren, en underorganisation till kvinnojouren.
Tjejjouren har varit aktiv sedan september 2014. En gång i veckan, på onsdagar, hålls chatten öppen mellan klockan 19 och 21, för tjejer som vill prata med någon. Och i sommar har antalet tjejer som söker sig dit ökat.
– Förut hade vi vanligtvis två–tre stycken per kväll, nu skulle jag säga att vi snittar på sex tjejer som hör av sig och vill prata. Det var lite av en chock när vi tidigare haft två, säger Felicia Lundmark, ordförande i Guldstadens kvinnojour.
Någon direkt orsak till ökningen är inte direkt klar.
– Men jag kan tänka mig att det är för att det är sommarlov. De kanske har någon att prata med under skolåret.
Det finns inget tydligt mönster i vad tjejerna vill prata om, men inget är för stort eller litet.
– Det är allt ifrån självskadebeteende och självmordstankar till de som blivit utsatta för incest, eller de som bara vill prata med någon om tjejproblem eller killproblem. Det är mycket spridda skurar, berättar Felicia Lundmark.
De riktar sig främst till yngre tjejer.
– De som skriver till oss är unga, mellan 12 och 14 oftast. Men man kan förstås höra av sig om man är 25 också.
Vad jouren framförallt gör är att peppa tjejerna att höra av sig till en kurator eller psykolog, eller berätta för någon närstående.
– Ofta är vi de första de här tjejerna berättat sitt problem för, det är ett första steg. Senare kanske de vågar berätta för någon i sin närhet.
Att använda sig av just en chatt kan underlätta att tjejerna vågar ta kontakt.
– Men det är svårt också, om jag skulle sitta bredvid dig och prata så kan jag se dig i ögonen och kan läsa av kroppsspråk. Man får inte den kontakten via en dator, vi kan inte se hur personen reagerar.
Ofta är vi de första de här tjejerna berättat sitt problem för