Hygienbrister: Skarp kritik mot lokalt företag – hittade fett, partiklar och gammalt kött

Kondensbildning och missfärgning i taken, rost ovanför maskiner, fettrester och gammalt intorkat kött. Ett företag som sysslar med livsmedel i Norrans spridningsområde får skarp kritik av Livsmedelsverket efter de hittat flera brister.

Foto: Foto: Christoffer Åhlund

Not Found2016-07-19 14:57

I mitten av juni gjorde Livsmedelsverket en inspektion hos företaget och hittade flertalet brister i företagets rutiner för rengöring, lokalens utformning, underhåll och ventilation.

Myndigheten hittade gammalt intorkat kött och fettrester på maskiner där mat hanteras och på golvet. I en kyl hittades en stor ansamling av fett. 

Golv och vagnar rengjordes bredvid oförpackat kött, varvid köttet riskerade att kontamineras. Kondensvatten hittades i taket och på kylaggregat, vilket också riskerade att kontaminera mat. 

Färg- och rostliknande partiklar hittades på taket ovanför en maskin där kött hanteras. De flesta av taken i företagets lokaler är missfärgade av rök. 

Nu tvingas företaget att återkomma med en åtgärdsplan för att säkerställa att rengöring utförs systematiskt och effektivt. 

”Det är angeläget att livsmedel i alla led skyddas mot kontaminering som kan göra dem otjänliga och medföra risker för människors hälsa”, skriver Livsmedelsverket. 

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om