I mitten av juni gjorde Livsmedelsverket en inspektion hos företaget och hittade flertalet brister i företagets rutiner för rengöring, lokalens utformning, underhåll och ventilation.
Myndigheten hittade gammalt intorkat kött och fettrester på maskiner där mat hanteras och på golvet. I en kyl hittades en stor ansamling av fett.
Golv och vagnar rengjordes bredvid oförpackat kött, varvid köttet riskerade att kontamineras. Kondensvatten hittades i taket och på kylaggregat, vilket också riskerade att kontaminera mat.
Färg- och rostliknande partiklar hittades på taket ovanför en maskin där kött hanteras. De flesta av taken i företagets lokaler är missfärgade av rök.
Nu tvingas företaget att återkomma med en åtgärdsplan för att säkerställa att rengöring utförs systematiskt och effektivt.
”Det är angeläget att livsmedel i alla led skyddas mot kontaminering som kan göra dem otjänliga och medföra risker för människors hälsa”, skriver Livsmedelsverket.