Hopp och lek och prova-på

Under fyra lördagar framåt hålls olika prova-på aktiviteter för barn i Burträsk. Först ut i lördags var Goalball då det gäller att spela boll med förbundna ögon och lyssna på bollen.

Felicia Larsson trivdes då hon var med på lördagens prova-på aktivitet i sporthallen i Burträsk.

Felicia Larsson trivdes då hon var med på lördagens prova-på aktivitet i sporthallen i Burträsk.

Foto: Carina Kvist

Not Found2019-02-03 18:30
undefined
Felicia Larsson trivdes då hon var med på lördagens prova-på aktivitet i sporthallen i Burträsk.

Fritidsledaren Jenny Viklund har ställt ut några bänkar runt banan i sporthallen för att inte bollarna ska rulla så långt om de hamnar fel. Under tiden som hon hjälper barnen som är i 6 -års åldern att sätta på sig ögonbindlar, så förklarar hon hur det hela går till.

undefined
Jenny Viklund hjälper Felicia Larsson på med ögonbindeln innan spelet Goalball ska börja.

– I bollen finns en pingla för att man ska kunna höra var den rullar. Det gäller att lyssna noga, säger Jenny innan spelet kan börja.

Barnen rullar bollen mellan varandra och det går riktigt bra tills någon säger:

– Det kliar i ögonen.

Det tog inte så lång tid innan ögonbindlarna var av. Spelet avslutas och både ribbstolarna och lianerna som finns i sporthallen blev något som barnen ville prova på.

– Det är bra att sporthallen hålls öppen på helgen och att barnen får möjlighet att prova på olika aktiviteter och leka tillsammans, säger Johan Larsson som var där med sin 6-åriga dotter Felicia.

Kul tillsammans

Jenny Viklund berättar att prova-på aktiviteterna ingår i ett integrationsprojekt som arrangeras av Fritidskontoret i Burträsk i samarbete med Skellefteå kommun.

– Nästa lördag har vi innebandy på programmet och därefter blir det fotbollstennis och pingis på kommande lördagar, säger Jenny och tillägger.

– Tanken är att barnen ska trivas och ha roligt tillsammans så det blir nog en hel del lekar även framöver. Det är ju viktigt att barnen kan umgås med varandra utan spelregler.

Goalball

Goalball är en lagidrott för personer med nedsatt eller ingen syn. Alla spelare bär ögonbindel för att det skall bli så lika villkor som möjligt oavsett vilken synnedsättning spelarna har. Detta möjliggör att även fullt seende kan delta och spela på samma villkor som de med ingen syn alls. Bollen innehåller en pingla som gör att den hörs när spelarna skjuter bollen längs med marken. Det försvarande laget kan orientera sig med hjälp av hörseln och försöka stoppa bollen innan det blir mål.

Info: parasport.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om