Det erbjuds halstrad strömming, tunnbröd, kaffe, bakverk och underhållning. Och visst är det trevligt.
– Men det handlar mest om att träffas och prata med gamla bekanta, säger Bertil Eriksson.
Tillsammans med Tore Forsman sköter han en av strömmingseldarna på fredagskvällen vid Bjuröklubbs Kapell. De klämmer fast strömmingarna i galler och halstrar dem över elden så fiskarna får byta namn till sotare. Bertil Eriksson är från Gärde och Tore Forsman är född i Lappvik, bor i Uppsala men är hemma i stugan i Storsand.
– Det är roligt att se om man träffar på några gamla skolkamrater, säger Tore.
Se bildspel från kvällen genom att bläddra på pilarna i bilden ovan.
Foto: Foto: Susanne Lindberg
Foto: Foto: Susanne Lindberg
Olle Öhman från Selet, Lövånger är en av dem som fångat strömmingarna i nät.
Foto: Foto: Susanne Lindberg
Foto: Foto: Susanne Lindberg
Foto: Foto: Susanne Lindberg
Foto: Foto: Susanne Lindberg
Foto: Foto: Susanne Lindberg
Foto: Foto: Susanne Lindberg
Foto: Foto: Susanne Lindberg
Tjell Andersson och Margareta Stighäll.
Foto: Foto: Susanne Lindberg
Foto: Foto: Susanne Lindberg
Foto: Foto: Susanne Lindberg
Foto: Foto: Susanne Lindberg
Foto: Foto: Susanne Lindberg
Foto: Foto: Susanne Lindberg
Foto: Foto: Susanne Lindberg
Familjen Andersson (från vänster Sixten, Anna, Isak och Klara) smakade på sotare och gillade smaken. Foto: Susanne Lindberg
Foto: Foto: Susanne Lindberg
Bertil Eriksson och Tore Forsman skötte halstringen. Foto: Susanne Lindberg
Foto: Foto: Susanne Lindberg
Foto: Foto: Susanne Lindberg
Foto: Foto: Susanne Lindberg