På området mellan de faluröda kyrkstugorna står marknadsstånden uppradade. Trots det gråmulna och blåsiga vädret så har många kommit för att besöka årets skördemarknad. Doften av nybakat bröd ligger i luften och vid ett av borden står kompisarna Alva Israelsson och Ayshe Kalash och säljer nybakat bröd.
– Vi hjälper min mamma Jamila att sälja hennes nane selle-bröd, säger Ayshe och förklarar att det är ett bröd som är vanligt i Syrien.
Jamila Kalash blandar ingredienserna vetemjöl, vatten, rapsolja och salt. Brödet gräddas utomhus och är rykande färskt då Alva och Ayshe tar emot dem för att sälja.
– Det är jättegott. Varsågod och smaka, säger de unga försäljarna.
Bernt och Irene Wikström från trädgården Lilla Madeira i Kåsböle har varit med för att sälja växter från egen plantering och hembakat fikabröd under många år.
– Vi har varit med i 30 år och det är lika roligt varje gång, säger Bernt glatt.
Varje dag den senaste månaden har Irene bakat inför skördemarknaden och med tanke på den långa kön så verkar deras rulltårtor populära.
– Vi har dem i smakerna hallon, körsbär och sedan förra året även med persika från eget träd, berättar hon.
En som köat för att köpa rulltårtor är Marianne Åberg, Ursviken.
– För mig är det en tradition att besöka skördemarknaden. Det gäller att vara ute i god tid innan bakverken tar slut, säger hon med ett leende.
Något för alla
Utbudet av olika produkter är varierat och det finns något för både stora och små. Syskonen Ellie och Kalle Bodén har stannat till för att titta på tovade mjukisdjur.
– Jag älskar ulliga ugglor, säger Ellie glatt.
Mats och Christina Lindberg hade sina barnbarn Theo och Hugo Lindberg med sig och efter några timmars strosande kan de vara skönt med en vilopaus.
– Det är kul att vara här men lite jobbigt att gå, säger Theo innan de sätter sig på en stenhälla för att vila med lite godis.
Vi har varit med i 30 år och det är lika roligt varje gång.