Från 200 kvadratmeter till 500

Den främsta fördelen med att flytta Kallholmens Maltbryggeri från lokalen i Skelleftehamn är enligt vd Tord Pantzare ett bättre flöde. ”Som det är idag springer vi kors och tvärs”, säger han.

Unikt. ”Tillsammans med mötesplatsen i lokalen intill blir det unikt. Ingen annan stad har ett sådant här ställe”, säger Tord Pantzare, vd på Kallholmens maltbryggeri.

Unikt. ”Tillsammans med mötesplatsen i lokalen intill blir det unikt. Ingen annan stad har ett sådant här ställe”, säger Tord Pantzare, vd på Kallholmens maltbryggeri.

Foto: Unikt. ”Tillsammans med mötesplatsen i lokalen intill blir det unikt. Ingen annan stad har ett sådant här ställe”, säger Tord Pantzare, vd på Kallholmens maltbryggeri.

Not Found2014-06-13 07:30

Med en anpassad lokal med ett genomtänkt flöde där råvaror kommer in på ett ställe och ölen ut på ett annat ställe blir det effektivare. När 200 kvadratmeter byts mot 500 kvadratmeter går det att satsa och expandera.

– Idag producerar vi 100 000 liter öl per år. Efter flytten beräknar jag att inom tre–fyra år kunna producera 500 000 liter öl per år.

Det gör att de tre anställda som de är idag förväntas behöva öka med cirka en person per år. Tanken är att också fortsätta med olika events med ölprovningar.

– Det här leder förhoppningsvis till att Kallholmens öl ännu mer blir Skelleftebornas öl. Tillsammans med mötesplatsen i lokalen intill blir det unikt. Ingen annan stad har ett sådant här ställe, säger Tord Pantzare.

undefined
Unikt. ”Tillsammans med mötesplatsen i lokalen intill blir det unikt. Ingen annan stad har ett sådant här ställe”, säger Tord Pantzare, vd på Kallholmens maltbryggeri.
”Konceptet ska harmonisera med det omkring”
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!