Första laget, som startade tävlingen med att gå ut på skördemarknaden för att hämta råvaror till sina rätter, var Electrolux Home med säljaren Kent-Ove Lundmark och kockarna Gustav Hansson och Kevin Hansén. Till förrätt gjorde de reninnanlår som gravades i blåbärssirap. Till varmrätt blev det röding med kålrotspuré och till efterrätt hjortronsparfait med crepes.
– Än så länge känns det lugnt och vi har tre timmar på oss men klockan tickar. Vi får se hur vi ligger till i slutet, sa Kent-Ove glatt strax efter starten.
En efter en tändes eldarna upp och efter 30 minuter var det dags för nästa lag med Johan Lans och Anton Martinsson i Kiruna Fristyles. Även på denna meny fanns röding och innanlår.
– Till förrätt blir det röding med kantareller, koriander och chili. Varmrätten består av reninnanlår med säsongens primörer och till efterrätt bjuder vi på amerikansk pannkaka med vilda bär, avslöjade Johan och Anton.
Alla rätter serverades på asptallrikar som Stina och Tyra Stenmark varit med och tillverkat.
– Det ska kännas exklusivt att äta på en engångstallrik och det ska vara enkelt att diska. Det är bara att kasta den i elden, säger Stina med ett leende.
Alldeles intill var skördemarknaden i full gång och både barn och vuxna strosade runt i stadsparken. Unni Eriksson och Gertrud Widmark hade kommit för att besöka skördemarknaden och för att titta på matlagningstävlingen.
– Jag är väldigt matintresserad och tycker att det här är ett trevligt initiativ. Solen skiner, råvarorna ser fina ut och maten verkar jättegod. Något som jag tycker saknas är att det borde finnas skyltar med de olika menyerna intill varje tävlande. Det hade också varit trevligt om man kunnat ta sig en kopp kaffe utomhus i det fina vädret, säger Unni med ett leende.
En jury bedömde rätterna och vinnarna går vidare till den kommande finalen i Skövde.
Solen skiner, råvarorna ser fina ut och maten verkar jättegod.