Det tar en liten stund för maskinen att starta upp. Men det är helt i sin ordning för den ska faktiskt efterlikna en arkadmaskin från 1980-talet. Helt på eget bevåg bestämde sig Christoffer Lindkvist för att bygga sin egen spelautomat, men då utan myntinkast.
– De gamla arkadspelen hade endast ett spel per maskin, men min innehåller 100 olika spel, säger han samtidigt som maskinen vaknar till liv.
Personalen på Klippans fritidsgård blev så imponerad att han nu ska få bygga en till arkadmaskin, men då ett spel som ska få stå på fritidsgården. Johanna Stotfält, föreståndare, berättar att det finns idépengar för att uppmuntra ungdomarnas kreativitet.
– Det är precis sådana här saker vi vill att pengarna ska användas till. Jag blir alldeles lycklig när jag ser sådan här kreativitet, säger hon.
Lådan är tillverkad av en vanlig mdf-skiva och själva hjärnan är en Raspberry Pi-dator, stor som ett kreditkort. Arkadmaskinen styrs med en liten röd joystick samt åtta olikfärgade knappar. Skärmen har han tagit från en gammal laptop.
– Om jag skulle ha köpt alla delar så hade det kostat mig 3 700 kronor att bygga maskinen, men eftersom att jag redan hade flera av delarna så har jag lagt ut ungefär 2 000 kronor.
Idén om spelmaskinen föddes i maj och tre månader senare stod arkadspelet klart.
– Svårast var att koppla ihop alla delar samt att konstruera själva lådan.
Spelen är gamla spel som inte längre finns på marknaden, allt för att efterlikna 1980- och 1990-tal. Med spelen, knapparna, joysticken och designen på lådan flyttar sig spelaren ett kvarts sekel bakåt i tiden Här handlar det om nostalgi. Christoffers favoriter är 1990-talsspelen Mortal Kombat och Metal Slug.
– I det flesta arkadspelen handlar det om att hoppa samt slå och slå, säger han och skrattar.
Christoffer går första året på Balderskolans tekniklinje. Teknik och spel är något han gärna fortsätter att pyssla med.
– Spel är mitt stora intresse och drömmen är att bli spelutvecklare, säger den unge spelkonstruktören.
Jag blir alldeles lycklig när jag ser sådan här kreativitet.