Hon flyttade till Berlin 1962 och blev sedan kvar i Tyskland. Permanent uppehållstillstånd fick hon 1991 men sitt svenska medborgarskap har hon fortfarande kvar. Det här betyder att hon har rätt att rösta till riksdag i sin egen hemkommun, Malå.
– Jag röstar till kommun och landsting i Tyskland, i Leonberg som ligger i närheten av Stuttgart och till riksdag i Sverige.
Hur lyckas du hålla dig ajour med den politik som förs både i Sverige och i Tyskland?
– I Tyskland är det såklart enklare. Där kan jag följa med i debatter, i media och övrigt. Betydligt svårare är det att uppdatera sig i vad som händer i Sverige. Men jag försöker.
Hur går du tillväga?
– Lyssnar dagligen på radio, läser tidningar på internet. Inte minst följer jag vad som händer i Malå. Det blir mycket regionala nyheter, berättar hon.
Att det är svårt att följa debatterna och alla frågor gör att hon fokuserar några, de som hon själv känner är viktiga:
– Ja, det blir frågor som rör äldreomsorg, skola, energi och miljö som jag engagerar mig mest i.
Vilka skillnader ser du mellan tysk och svensk politik?
– Jag tycker svensk politik har en något mjukare framtoning, frågorna spetsas inte till lika ofta här som i Tyskland, debatterna är tuffare där, men det är min högst personliga uppfattning.
I vallokalen får röstmottagarna Linda Korol och Ulla-Maj Forsgren huvudbry:
– Vi måste läsa på först hur man gör, utlandsboende är en sällsynt kategori, men nu får vi träna och det är ju bra, säger Linda.