Bergkvists tankar inför helgen – han slänger han helst över sarg

Not Found2016-03-11 08:00

I morgon lördag smäller det. Kvalet till allsvenskan tar vid. Skellefteå IBK mot Gimonäs UIF. Hos gästande Guif återfinns  Skelleftekillen Jesper Bergkvist och givetvis har undertecknad tagit tempen på Bergkvist.

Känslan inför helgen?– Känslan inför helgen är väldigt bra, kommer bli en underbart att få dra igång kvalspelet och att börja möta Skellefteå känns både oerhört roligt men samtidigt väldigt nervöst! Vi har haft en bra vecka och har ett riktigt härligt go laget, ska vi vara ärliga så är kvalet en ren bonus för oss. Vårat mål i år har hela tiden varit att parkera i övre delen av serien, men nu har vi spelat riktigt fin innebandy och nu är det kval till Allsvenskan.

Vad säger du IBK - blir det speciellt att möta dem?– Oerhört skoj, men samtidigt väldigt nervöst! Dem har väldigt många bra spelare som har bland annat tränat med och spelat med Dalen(Falkman) sedan även seriens förmodligen bästa spelsinne och volleyspelare(Övregård). Sedan ska vi inte glömma som seriens bästa spelare, Alle Hedlund. Nämen IBK är ett komplett lag från målvakt till målskytt och det blir en utmaning!

Nycklar till seger?– Det gäller att försvarsspelet sitter och minimera misstagen då dem är förmodligen seriens bästa lag på ställa om. Så det gäller verkligen att spela riktigt tråkig och långsam innebandy i kvalet, det är vi bäst på.

Din egen medverkan?– Jag har varit lite småskadad sedan jag kom hit, både knä och lårskadad, men jag har tränat nu sista veckorna så jag kommer att börja på sidan och ta chansen när den kommer.

Är det någon särskild du vill slänga över sargen?– Finns så många så vet inte vem jag ska välja! Barndomskompisen och gamla radarpartnern Robin ska vi nog trycka till lite extra då chansen finns, vet att det kan bli lite extra grinigt där ;)

Slutresultat och vem blir matchvinnare?– Oj, jag hoppas på en målsnål match, då har vi chansen! Men tror 2-4 och jag tror Öhman springer några varv runt Huss och sprätter upp den i bortre krysset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!