– Vi har tittat på Byske badhus barnmiljö och den var jättefin, de kombinerade nytta och nöje. Vi försöker röra oss runt om i kommunen och se vad som finns det är mycket bra saker som händer, berättar fritidsnämnden ordörande Daniel Ådin (S).
– Bureås badhuspersonal får ta fram planer på vad de vill ha i badhuset, i Byske badhus har de gjort en Byskeprofil så kanske något sådant, föreslår fritidschef Leif Gustafsson.
De största badprojekten är renoveringen av Örjanshallen under 2016 och 2017 och en äventyrsdel till Eddahallen 2018.
Badkulturen är stor i Skellefteå kommun och framförallt hos ungdomar. Trots planer på att renovera och bygga ut flera av de befintliga badhusen törstar de unga efter mer; ungdomsfullmäktige hade många förslag gällande både badhus och utomhusbad.
Förslagen från ungdomsfullmäktige var att bygga ett äventyrsbad och nya badhus i Kåge och Sörböle. Skellefteå har många badhus i förhållande till kommunens storlek, en riktlinje är att en kommun med 65 000 invånare bör ha ett badhus och Skellefteå kommun har åtta.
Ungdomsfullmäktige har också föreslagit ett antal utomhusalternativ, som fler vattenrutschkanor till Vitbergsbadet, en upprustning av Kågebadet och att inrätta en nakenbadstrand, samt ett medborgarförslag om att sätta upp ett hopptorn vid Falkträskbadet.
– Ett hopptorn där kan vi tyvärr inte garantera säkerheten för. Dessutom det är många utomhusbad som utsätts för sabotage. Det är rent förjävligt hur folk beter sig, säger Daniel Ådin.
Vad gäller Vitbergsbadet finns avsikten att göra en underhållsplan. 2018 och 2019 finns 4,5 miljoner kronor avsatta till en utveckling.
Vi har tittat på Byske badhus barnmiljö och den var jättefin.