Ansiktslyftning på blodcentralen

De nyrenoverade lokalerna invigdes på torsdagen.

Michelle Bäckström är biomedicinsk analytiker. Michelle packar här blodpåsar i kylväskor för transport till Universitetssjukhuset i Umeå. Foto: ULF JOHANSSON.

Michelle Bäckström är biomedicinsk analytiker. Michelle packar här blodpåsar i kylväskor för transport till Universitetssjukhuset i Umeå. Foto: ULF JOHANSSON.

Foto: Foto: Mats Ekman

Not Found2014-01-30 13:45

På torsdagen mellan klockan 11.00 och 13.00 inbjöds blodgivare och lasarettspersonal för att titta på de fräscha lokalerna. Tidigare har det varit trångt och nedslitet, men nu har en markant ansiktslyftning skett.

– Vi har bland annat flyttat laboratorier vilket ger oss större ytor, säger Ewa Lassén, chef för blodcentralen i Västerbotten.

Renoveringen som skett är omfattande. Två enskilda provtagningsrum har även skapats.

– Det är ju inte minst bra ur sekretessynpunkt.

Många från lasaretts olika personalgrupper mötte upp till invigningen av de nya lokalerna. Dan Johansson är blodgivare sedan minst tio år tillbaka. Vid tappningen på torsdagen gav han ett högt betyg till renoveringen.

– Fräscht och fint.

Västerbottningarna är generellt sett bra på att lämna blod.

– Faktiskt bäst i landet, säger Ewa Lassén som dock betonar att det ständigt behövs nytillskott av blodgivare.

Just ur den aspekten är det förstås bra med nyrenoverade lokaler.

– Vi satsar också hårt på marknadsföring för att locka nya blodgivare, inte minst på facebook agerar vi.

undefined
Michelle Bäckström är biomedicinsk analytiker. Michelle packar här blodpåsar i kylväskor för transport till Universitetssjukhuset i Umeå. Foto: ULF JOHANSSON.
undefined
Dan Johansson har varit blodgivare i många år. Han ger ett bra betyg till lokalerna. Foto: ULF JOHANSSON.
undefined
Karin Skoglund Unnersjö häller upp dryck. Foto: ULF JOHANSSON
undefined
Anette Broberg är biomedicinsk analytiker och hälsar blodgivarna välkomna till de nyrenoverade lokalerna. Foto: ULF JOHANSSON
undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om