Vildmarksutställningen finns kvar och i åtta av de elva rummen kommer Vilda Kocken att bjuda besökare på smakupplevelser med lokala mathantverk
– Vår meny bygger på det bästa från Västerbotten. Målet är att 90 procent av råvarorna ska vara lokalproducerade, berättar Erik Brännström.
Dessa upplevelser är då inspirerande av miljöerna i utställningen som bland annat innehåller 600 uppstoppade djur från regionen som är monterade på naturtroget sätt.
När Norran kommer på besök bjuder Erik Brännström på en minitur i två rum i utställningen där den förste dryckesleverantören Lars Normark, från New Nordic Beverage i Norsjö, också får vara med och provsmaka. Där bjuds på fjällröding och ripa med Vilda Kockens specialdesignade lösningar.
– Vi kommer också att utveckla varje rum så att matupplevelsen förstärks på olika sätt, säger han lite kryptiskt för att inte avslöja alltför mycket innan den officiella starten den 15 januari.
I lokalen finns sedan tidigare en restaurangdel som ska utvecklas.
– Det ska tillskapas en köksavdelning och där receptionen finns idag blir det en bar. Det här som en nystart för anläggningen, säger Erik Brännström.
Han kommer också att bjuda in gästkockar från sitt mycket rika nätverk för speciella matevent på Vildsint.
– Inbokade är redan Erik Videgård som är en av Sveriges främsta krögare och de polska Michelinkockarna Domenik Karpik och Przemek Sieradizki.
När det gäller de polska kockarna har Erik lärt känna dem efter att ha ordnat matresor till Gdansk i samarbete med den Polska statliga turistbyrån.
– Jag har också själv hållit i matevent i Gdansk med matlagning över öppen eld, vilket är något av min specialitet. Speciellt gillade polackerna mina rätter med renkött, berättar Erik.
När det gäller restaurangen och utställningen ska han, liksom man tidigare gjort, ta emot bokade grupper hela året.
– Dessutom kommer jag från början en gång i månaden att arrangera matresor hit från Skellefteå, avslutar Erik Brännström.
Till sommaren räknar han med att kunna hålla öppet minst fem dagar per vecka.