Familjen Jungnickel, som förutom Eric består av frun Anna och barnen Milo, fyra år och Lina, sex månader, stortrivs i villan i Böle som de köpte av Aaron Wolf och hans familj som tidigare hade den som en fritidsbostad.
– Det är naturen och de vänliga människorna som gör den här delen av världen så fantastisk, säger Anna och inflikar att det svenska utbildningssystemet, där man har starkt fokus på barnet, också är något som lockade dem.
Under intervjun med Eric och Anna kutar Milo runt hejvilt på gården, krattar löv och plockar kvistar.
– Han är inte van att röra sig så här fritt. I Berlin bodde vi i en lägenhet, berättar Anna.
Beslutet att köpa huset här togs efter att två vintrar ha besökt familjen Wolf i Böle.
– Vi hatar värmen och älskar vintern så klimatet här är helt perfekt, säger Eric.
Nu gäller det att starta ett svenskt företag som han och Aaron kan bedriva sin internationella verksamhet genom. Eric är teknisk chef i Wolf Automative Consulting som startades av Aaron. De har 35 medarbetare och huvudkontoret finns i Loddin i norra Tyskland.
– Vi har nyligen rekryterat vår första svenska medarbetare. Hon var tidigare ansvarig för Scanias tillverkning av batterier, säger Eric.
Idag reser han världen runt för Wolf Automotive Consultings räkning. Bland kunderna återfinns biltillverkare som Porsche, BMW, Volkswagen och Bentley. Och nu arbetar de hårt på att också få nya samarbetspartner i Sverige.
Förutom utbildning sysslar företaget även med utveckling, testning och produktion av batterier.
– Vi har tre avdelningar som specialiserat sig på olika områden så vi har mycket hög kompetens i hela produktkedjan.
När det gäller Anne har hon arbetat nio år som förskollärare i Tyskland.
– Problemet är att utbildningen i Sverige och Tyskland skiljer sig åt en hel del. I Tyskland läggs mer vikt på praktiken som är fem år och mindre på de teoretiska delarna. Vi får se hur det går att validera detta, berättar hon.
Familjen känner sig mycket välkomna i bygden och det som slutligen fick dem att fatta beslutet att flytta hit var ett besök på Norsjö kommun.
– När vi kom till kommunhuset fanns det sex personer på plats som direkt kunde hjälp oss med att besvara de frågor som vi hade. Det engagemanget kändes rakt in i hjärtat, avslutar Eric.