Arbetsgruppen som jobbat med matfesten hade svårt att veta hur många som skulle nappa på att provsmaka mat från hela världen.
– Det kom cirka 200 personen och det mesta av maten tog slut, vilket var kul, säger Anna Eklund, som fanns med i arbetsgruppen.
– Det blev mycket lyckat och vi siktar på att göra det fler gånger, inflikar Jan Persson.
Amely Kraft och Hannah Sophie Jakob satsade på att servera Nürnbergskorv som bland annat görs av fläskkött och mejram.
Johanna Lasinska hade barnen Hanna och Artur med sig som medhjälpare och även Naima Mohmed hjälpte till att hälla upp den polska fisksoppan- zupa rybna. I Polen kan receptet på den här soppan variera beroende på region och personliga preferenser, vilket gör att varje variant har sin egen unika twist.
Familjen Azimi bjöd på Kabuli palaw som är en traditionell afghansk maträtt som består av ris, lamm eller nötkött, och en blandning av russin, morötter och nötter.
Linda Promsuy och Thanatton Ukkaramahatib serverade Tom kha gai som är en klassisk thailändsk soppa som ofta kallas för "kycklingsoppa med galangal" på grund av dess huvudingredienser.
Marie-Line Gret Morel bjöd på Quiche Lorraine som är en klassisk fransk paj som härstammar från regionen Lorraine i den nordöstra delen av landet. Den består av ett pajbröd fylld med rökt skinka och en krämig äggstanning gjord på ost, mjölk och ägg.
– Den är mycket enkelt att laga, berättar Marie-Line.
Sebastian Rolland serverade Rømmegröt som är en traditionell norsk maträtt. Den tillagas genom att koka gräddfil tills den blir tjock och krämig. Gröten serveras vanligtvis med smält smör, socker och kanel på toppen.
– Det är en populär rätt att äta under högtider och speciella tillfällen i Norge, säger Sebastian.
Brödet injera bjöds det både på i den etiopiska och den eritreanskt delen av matfesten. Det används ofta som bas i måltider. Det är ett surt, svampigt flatbröd som görs av fermenterat teffmjöl. Marina Johansson skötte serveringen för den etiopiska maten och Shewit Hagos och Senait Guesh den eritreanska delen. Bland annat serverades tibsis som är stekt nötkött skokt med lök, vitlök, kryddor och berberesås
På Joy Johnson Landins amerikanska meny stod BLT som är en populär typ av sandwich som innehåller bacon, sallad och tomat samt PBJ, en klassisk amerikansk smörgås som görs genom att bre jordnötssmör och sylt på bröd.
Puhah Maya serverade på Nepals bord dumplings med kyckling, Karin och Murray McBride representerade Storbritannien med Apple crumble pie, Xiujin Li Morén, med rötterna i Kina, serverade sushi, Martine Westerlund som både stod för maträtter från Australien och Sydafrika bjöd på nötrullader och krispiga godsaker medan Tore Skarin presenterade de typiskt svenska rätterna renskav och kroppkakor.
– Det bjöds på mycket gott och mina favoriter var nog den franska pajen och den norska rømmegröten, säger Jan Persson.
De som lagade mat fick ingredienserna av svenska kyrkan och livsmedelbutiker som sponsrade matfesten. Alla intäkter från kvällen gick till Act Svenska Kyrkan för fred.