Rutinerad hotellräv ny chef på Källan

Källan Hotell i Åmliden har nu fått en ny hotellchef. Det är Jimmy Bergqvist som har lång erfarenhet från besöksnäringen som axlar den rollen.

Jimmy Bergqvist med sina två hundar som han tagit med till Åmliden.

Jimmy Bergqvist med sina två hundar som han tagit med till Åmliden.

Foto: Lars Westerlund

Norsjö2023-09-29 06:00

Den 17 augusti började Jimmy Bergqvist, som har sina rötter i Falun, sitt nya jobb på Hotell Källan och flyttade in i ett hotellrum. Med sig hade han då sina två hundar, en Siberian husky och en Alaskan malamute.

– Jag letar nu efter ett hus i närheten med en hundgård, berättar han.

undefined
Malin Nyström, som arbetar på hotellet i samspråk med Jimmy Bergqvist.

Han hoppas också att särbon som är expert på upplevelseturism ska flytta hit så småningom.

– Men hon har ett bra jobb på Clarion Collection Bergmästaren i Falun som hon trivs bra med så vi får se hur det blir i framtiden. 

Att ha ett yrkesliv inom besöksnäringen var inget som Jimmy hade drömt om i ungdomen.

– Men efter militärtjänsten fick jag möjlighet att jobba extra med servering och som bartender på ett hotell i Sandviken. Jag gillade farten och fläkten i branschen.

undefined
"Man får leta efter en vackrare plats att ha ett hotell på. Utsikten är helt fantastisk och här finns vildmarken runt hörnet", säger Jimmy Bergqvist.

Genom åren har han haft många jobb på hotell runt om i landet. Det senaste, innan han tog jobbet på Källan, var som boknings- och receptionschef på Säfsen Resort i Dalarna. 

– Fast det är här i norra Sverige, där man har riktiga vintrar, som jag har hjärtat. Jag föll pladask för livet i norr när jag började jobba på Icehotel i Jukkasjärvi.

Han har också arbetat på Camp Ripan i Kiruna och under fyra år drev Jimmy Bergqvist även ett eget aktivitetsföretag häruppe.

undefined
Kokcken Matthias Kiederle och Jimmy Bergqvist, diskuterar kommande menyer.

– I mitt bolag arbetade jag då direkt mot turoperatörer i Japan, Tyskland och England. Kontakter som jag kan ha nytta av här på Källan.

När Jimmy besökte Källan, innan han tackade ja till jobbet, bodde han en helg på hotellet för att känna in stämningen.

– Jag såg direkt potentialen. Man får leta efter en vackrare plats att ha ett hotell på. 

Nu är han inne i en inledande fas på där han känner efter vad som behöver fixas till på hotellet.

– Först och främst måste personalstyrkan utökas. Idag är vi sju personer som jobbar här men vi behöver rekrytera 4–5 till för att verksamheten ska flyta på riktigt bra, berättar Jimmy.

undefined
Jimmy Bergqvist ser fram emot att få utveckla verksamheten vid Hotell Källan som han menar har stor potential.

Sedan gäller det också att skapa möjligheter till bra aktiviteter för gästerna, ett område som han behärskar sedan tidigare.

– Vi kommer att fokusera på logi, mat, konferenser och utländska turister. Sedan ska vi söka samarbete med företag som levererar aktiviteter.

Han konstaterar att man är för sent ute för att kunna komma med i den här vinterns kataloger hos turoperatörerna.

– Det är nästan för sent för nästa vinter också men vi ska i alla fall göra ett seriöst försök, avslutar Jimmy Bergqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!