Oviss framtid för Norsjö gästgiveri

Vad ska hända med gästgiveriet i Norsjö? Frågan hänger i luften sedan Wikk AB, som driver verksamheten, har sagt upp avtalet med Norsjölägenheter.

Gästgiveriet ligger i fastigheten Hällan 8, före detta hotellet i Norsjö.

Gästgiveriet ligger i fastigheten Hällan 8, före detta hotellet i Norsjö.

Foto: Lennart Enkvist

Norsjö2018-12-27 07:00
undefined
Gästgiveriet ligger i fastigheten Hällan 8, före detta hotellet i Norsjö.

Efter det att hotellet i Norsjö gått i konkurs flera gånger byggdes fastigheten om till lägenheter och gästgiveri våren 2016.

Hällan 8, som huset numera heter, ägs av Norsjölägenheter och gästgiveriet har sedan starten drivits av Wikk AB. Men nu har företaget sagt upp avtalet.

– Anledningen är att vi fick en rejäl hyreshöjning år två som vi inte riktigt klarat att anpassa oss till. Höjningen visste vi om, men då beläggningen minskat och hyran ökat blir det svårt att driva vidare, säger Wikks vd Laila Ström.

Parterna har hållit hyresförhandlingar men inte kommit överens. Nu återstår det att se om det blir någon förändring när Norsjölägenheters nya styrelse tillträder efter årsskiftet.

– Avtalet avslutas i maj, men Norsjölägenheter jobbar för en lösning innan dess, säger Emma Lindfors, tillförordnad vd på Norsjölägenheter.

Wikk håller också dörrarna öppna för fortsatta förhandlingar:

– Det är tråkigt att det inte ska finnas något hotell i centrala Norsjö då det satsas så mycket på turismen, säger Laila Ström.

Norsjölägenheters nya styrelse utsågs av kommunfullmäktige för några veckor sedan och består av Mattias Degerman (S), ordförande, Mimmi Larsson Sühl (KD), vice ordförande, och Gun-Britt Jönsson (S).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!