Ruslan Abasov välkomnar med ett leende bakom disken på Tjärdalen Världmat. Det här är hans andra dag på restaurangen. En av ägarna, Dilan Külcek, och kompisen Sahar Shahyar hackar grönsaker och förbereder en gryta i köket intill.
Restaurangens namn väcker nyfikenhet och Dilan berättar att det kommer från Sara Lidmans roman med samma namn.
– Vi tycker om romanen av Sara Lidman och tänker oss att gästerna kommer att vara arbetare som jobbar hårt, precis som i boken, säger Dilan.
Ägarna Dilan och hennes man Baran har bott i Sverige i ett år och tog med sig matkulturen från Mellanöstern till Sverige.
– Jag serverade orientalisk mat i kyrkan i Skellefteå och svenskarna verkar gilla det, därför kändes det som en bra idé att öppna en restaurang och servera mat från Anatolien. Det finns redan så mycket snabbmat, vi vill laga nyttig, fräsch och hemlagad mat, säger Dilan.
De kommer att servera en blandning av mat från från Turkiet, Iran och Asien.
Men de stänger inga dörrar för att även servera pizza, hamburgare och kebab i framtiden. De har också planer på att erbjuda catering med mat och efterrätt i framtiden samt afterwork, men först vill de se hur restaurangen går.
Om restaurangen går bra skulle de även vilja utöka personalstyrkan.
– Vi har ett stort kök och gott om plats för fler tjejer, säger Sahar.