Ny restaurang har slagit upp portarna i Norsjö

Ercan Eroglu har trotsat pandemin och öppnat en ny restaurang i Norsjö. ”Just nu är det mest hämtmat”, säger han.

Det är pizzabagaren och kocken Gino Yilmaz och ägaren Ercan Eroglu som sköter ruljansen på restaurang La Bella.

Det är pizzabagaren och kocken Gino Yilmaz och ägaren Ercan Eroglu som sköter ruljansen på restaurang La Bella.

Foto: Lennart Enkvist

Norsjö2021-01-08 19:00

Det har varit bråda dagar med att få allt i ordning, men strax före jul kunde Ercan slå upp portarna till restaurang La Bella på Storgatan.

Att starta rörelsen nu, mitt under pandemin och i det fattiga januari, kan tyckas tufft. Men Ercan är fullt och fast inställd på att det ska gå.

– Det går bättre och bättre, säger han.

På menyn står pizza, grill, pasta och á la carte. Dessutom är tanken att utbudet ska utökas med thai- och kinabuffé inom kort. Då är det också meningen att personalstyrkan ska utökas.

Till framtidsplanerna hör även att byta bord och stolar och att bygga om och rusta upp lokalerna.

– Vi vill göra jättefint här. Men det går inte att göra allt på en gång, konstaterar Ercan.

Han berättar att han ursprungligen kommer från Turkiet, att han kom till Sverige 2011, att han är gift och att han har två döttrar i Lycksele.

I Lycksele har han också arbetat på flera restauranger, plus att han har jobbat åt kommunen på ett boende för ensamkommande barn. Ändå har han en helt annan utbildning i grunden.

– Jag är maskiningenjör från början. Har gått på Istanbuls tekniska universitet, berättar Ercan.

Men nu är det alltså fullt fokus på La Bella som gäller. Målet är att skapa en restaurang som Norsjöborna uppskattar, och att konkurrenssituationen i samhället nu är hårdare än på länge ser han inte som något större problem.

– Jag vill att det ska gå bra för oss alla fyra. Och jag tror att det finns plats för alla, säger Ercan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!