Både vädret och stämningen var på topp när de drygt 200 personerna i publiken fick ta del av Ingela Lekfalks humoristiska, kärleksfulla och musikaliska berättelse.
Historien tar sin början i flickrummet hemma i Övre Tväråsel, utanför Älvsbyn, Piteå. Där får vi bekanta oss med fröken Isaksson som spelas av komikern Åsa Ivarsdotter.
Förlorade kärlekar och brustna drömmar
Den unga kvinnan är totalt förälskad i Janne och i hans röda Epa-traktor får hon sitt livs första kyss. Men kärleksbubblan och hennes hjärta krossas i samma ögonblick som hon får syn på en blond kalufs i passagerarsätet i Jannes Epa. Hon har blivit brädad av Hemmingsmarkaren Yvonne och livet känns plötsligt inte så festligt längre.
Publiken känner igen miljöerna, musiken, och historien om förlorade kärlekar och brustna drömmar.
I flickrummet sitter nu en hjärtekrossad ung kvinna och på radion hörs tonerna av Lill-Babs när hon sjunger: "Jag och Janne såg Yvonne på en dans och hon gav Janne en blick, dom stod och skratta åt mig när sista dansen hon fick" Det kändes som att låten handlade om henne och där och då blir Lill-Babs förutom modern hennes ledstjärna i livet.
Starka Kvinnor
Hon blonderar håret, köper silkestunna strumpbyxor och flyttar från Älvsbyn till den stora staden Luleå. Ett helt nytt liv tar fart och den 9 mars föds en liten flicka på BB i Piteå, vid sin sida har hon sin mamma som nu mer blivit mormor. Flickan får namnet Barbro och gestaltas av den nyexaminerade musikalartisten Lovisa Lekfalk som i verkligheten är dotter till föreställningens manusskribent Ingela Lekfalk.
Hur känns det att spela i en föreställning som din mamma har skrivit?
– Det har varit en fröjd eftersom hon skriver så bra. Men jag var skeptisk i början eftersom jag inte förstod de nostalgiska minnena från den tiden. Det var när vi fick publikresponsen som jag förstod hur genialiskt det var, berättar Lovisa.
Föreställningen har visats på scener i små orter runt om i främst Norrbotten men nu även på Viktoriascenen i Norsjö där hela turnén avslutades.
Hur har föreställningen tagits emot?
– Det har varit fantastiskt! Vi vänder oss till en mognare målgrupp så publiken känner igen miljöerna, musiken, och historien. Förlorade kärlekar och brustna drömmar men att ändå ha något slags livshopp, säger Åsa Ivarsdotter.
Publikskaran i Norsjö var inget undantag, och det var många som sjöng med i klassiska slagdängor som "En tuff brud i lyxförpackning" och så klart "Leva livet"
Gunilla Holm, ordförande i Norsjö Musik och- Teaterförening var mer än nöjd med dagen.
– Det är kul att kunna bjuda både ortsbor och turister på något roligt, tycker hon och får medhåll av övriga styrelsemedlemmar.