En titt i backspegeln ska lyfta Källan Hotell

Nu ska Källan Hotell i Åmliden återvända till sina rötter. Den nya hotellchefen Nina Forsman och hennes team håller på att arbeta fram ett nygammalt koncept där det kommer att fokuseras på bra och hälsosam mat och en avstressande upplevelse.

Nina Forsman är ny chef på Källan Hotell.

Nina Forsman är ny chef på Källan Hotell.

Foto: Lars Westerlund

Norsjö2024-03-10 12:00

När Nina Forsman var barn tillbringade hon flera julhelger på Källan Hotell.

– Jag har så fina minnen härifrån och vill att hotellet ska få tillbaka den känslan som också var en framgångsfaktor, säger hon.

Det var främst barndomsminnena som fick Nina, som har rötterna i Skellefteå, att nappa på erbjudandet att bidra till att föra hotellet in i framtiden. 

undefined
Mattias Kiederle är kock på Källan Hotell.

– Vi arbetar nu med att hitta den röda tråden som vi ska kunna arbeta långsiktigt med, berättar hon.

Nina flyttade efter gymnasiet till Irland där hon utbildade sig till marknadsförare. Där blev hon kvar i tio år för att sedan hamna i Stockholm där hon främst arbetat med stora event.

Men nu är det Källan Hotell som gäller. Nina vill inte gärna lyfta fram sin egen person för att få ordentlig fart på hotellet.

undefined
Klara Stenberg, Inger Larsson och Marian Høyholm Stene arbetar på Källan Hotell.

– Jag har ett mycket bra team med 4,5 heltidstjänster och vi gör allt detta tillsammans. Nu söker vi ytterligare tre medarbetare, berättar Nina.

Hon och teamet har satt i gång en stor satsning på restaurangen.

– Vi ska tillbaka till det ursprungliga konceptet med bra och hälsosam mat för kropp och själ producerat av lokala råvaror, säger hon och presenterar, tillsammans med kocken Mattias Kiederle, dagens rätt som är en ”Norrländsk rotfruktsoppa”.

Källan har några egna unika produkter som de ska ha som grund. Det handlar då bland annat om det egna brödet och smöret.

undefined
En rotfruktsopppa reda att serveras.

– Vi håller på att vidareutveckla vår lunchbuffé till något alldeles extra. Sedan två veckor tillbaka är den också öppen för allmänheten.

Nina konstaterar att en styrka som Källan har är att matprofilen Ella Nilsson sitter i Källans styrelse och ofta finns på plats som gästkock.

Källan invigdes 1992. Från början handlade det mycket om medicinska insatser i spa-miljö. Men sedan länge är Källan främst ett hotell och en konferensanläggning. 

undefined
"Vi har också en mycket fin relaxavdelning med pool vilken helt nyligen renoverats", berättar Nina Forsman.

– Vi har också en mycket fin relaxavdelning med pool vilken helt nyligen renoverats. Tanken är att så småningom utveckla den till ett spa med terapeuter av olika slag, berättar Nina som också söker samarbete med aktörer som kan bidra med olika typer av aktiviteter.

Konferenser utgör grunden i verksamheten.

– Idag har vi 2–3 konferenser varje vecka och detta vill vi öka. Dessutom har vi många privatpersoner som hemestrar hos oss och tar del av våra paket, avslutar Nina Forsman.

undefined
"Vi arbetar nu med att hitta den röda tråden som vi ska kunna arbeta långsiktigt med", berättar Nina Forsman.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!