För 2,5 år sedan köpte Carina Kozlik, som kommer från Holland och Michael Marbach, från Tyskland, en mindre jordbruksfastighet i Norsjövallen. Carina hade då bott 16 år i södra Sverige och Michael i 13 år.
– Vi sökte i tre år efter det perfekta stället för att förverkliga våra drömmar om en ekologisk handelsträdgård och en gårdsbutik. Och det hittade vi här i Norsjövallen, berättar Carina.
Efter hårt arbete med odlingar, att bygga om en mindre byggnad på gården till gårdsbutik och att renovera stallet öppnade de Häxhuset i slutet av juni.
– Responsen har varit mycket bra. Både lokalbefolkningen och turister har hittat oss. Eftersom vi har många djur på gården har vi blivit ett uppskattat besöksmål för barnfamiljer, säger Michael.
Här finns en liten hjord med getter samt vaktlar, höns, kalkoner och bin.
– Nästa sommar kommer vi också att ha en ungersk ullgris på gården, berättar Michael.
– Och då siktar vi även på att erbjuda getvandringar, något som jag tror är unikt, inflikar Carina.
Odlingarna består av ett mycket brett spektrum av grönsaker. Här finns olika typer av bär, vinbärsbuskar samt äppel-, päron- och plommonträd.
– I sommar ska vi bygga ett växthus på 30 kvadratmeter där vi kan odla tomater, paprika och sparris, säger Michael.
Carina är den som står för produktionen av de varor som säljs i butiken. Och detta sker i butiken så att besökarna kan följa tillverkningen. När Norran kommer på besök är det farfalle med spenat som står på programmet. Olika typer av pasta är nämligen en av Carinas specialiteter, liksom egenutvecklade sylter, geléer och marmelader.
– Sommarens nyhet är hallonlakritmarmelad.
Bivaxljus, bivaxtvål och ägg är andra produkter, liksom getost.
– Två dagar i veckan bakar jag surdegsbröd som vi också har i butiken, berättar Michael.
Nya produkter som de räknar med att kunna börja sälja nästa sommar är våfflor och glass gjord på getmjölk.
Carina kombinerar arbetet i butiken och i produktionen med att arbeta heltid som lokalvårdare åt Norsjö kommun.
– Nu under min semester har vi öppet fem dagar i veckan och därefter ska vi ha öppet fredag eftermiddag och lördagar året runt, säger Carinak.
Till sin hjälp på gården har paret volontärer som kommer från hela världen.
– Siktet är inställt att ha en anställd som jobbar här permanent, avslutar Michael Marbach.