– Nu satsar vi på att det här ska vara hela bygdens hotell som man bokar till olika festligheter och konferenser. Ett led i detta är bland annat en ny ”vänligare” prisbild, berättar Ronny Jonsson, som i september tog plats i hotellets förarsäte.
Ronny har nyligen lyckats rekrytera kocken Mattias Kiederle till Källan. Han har tidigare arbetat här men jobbat på annat håll under några år. Nu arbetar han tillsammans med den andre kocken Jeldrik Seibert. Båda har sina rötter i Tyskland.
Även om det varit lite svagt med bokningar av konferenser i vinter ser Ronny Jonsson ett kraftfullt ljus i tunneln.
– Vi ska nu teckna ett avtal med researrangören Best of Scandinavia som räknar med att boka hundra rum i månaden från januari och under hela vintersäsongen. Då ingår vi som en del i deras paketresa i Västerbotten. Det blir ett välkommet tillskott.
Men vem är då denne man som nu rör om i grytan på Hotell Källan?
Ronny Jonsson är i grunden jämtlänning och sedan 2007 bor han i Sorselebyn Övre Saxnäs tillsammans med sambon Jessica Gren och två barn som är familjehemsplacerade hos dem.
– Jag bodde själv i ett familjehem och vill på det här sättet bjuda tillbaka för den hjälp som jag fick som barn.
Ronny Jonsson har under många år arbetat inom hotellbranschen och då oftast med hotellentreprenören Stefan Karlsson som arbetsgivare. Ett av de tidiga jobben var som barchef på Hotell Lappland i Lycksele. Han har även haft olika positioner på Hotell Wilhelmina och på Hotell Södra Berget i Sundsvall.
– Dessutom var jag under en period hotellchef på Holiday Club i Åre, berättar Ronny.
Han har också hunnit med att driva ett eget bevakningsföretag och arbeta med tjänsteförsäljning hos parkeringsföretaget Carpark.
Ronny har även jobbat med kvalitetssäkring för Audi och Volkswagens biltestverksamhet i Slagnäs och nu senast var han platschef hos Bosch i Arjeplog.
– Hösten 2019 gick jag in i väggen på grund av stress och därefter har jag laddat om mina batterier och är nu redo att jobba för fullt igen. Under den här värdefulla vilotiden har jag lyckats plocka bort många onödiga saker som alltför mycket ökade min stressnivå och känner mig peppad för att driva och utveckla det här trevliga familjära hotellet, avslutar Ronny Jonsson.