Bomben skulle upp till Norrland

Nya uppgifter angående den bomb som hittades på Stockholms centralstation igår visar att bomben skulle upp till Norrland. Det skriver Aftonbladet.

STOCKHOLM, SVERIGE 20240710
Stockholms Centralstation utrymdes efter bomblarm på onsdagseftermiddagen. Polis och bombtekniker på plats.
Foto: Mickan Mörk / TT / Kod 11576

STOCKHOLM, SVERIGE 20240710 Stockholms Centralstation utrymdes efter bomblarm på onsdagseftermiddagen. Polis och bombtekniker på plats. Foto: Mickan Mörk / TT / Kod 11576

Foto: Mickan Mörk/TT

Norrland2024-07-11 10:19

Vid 18-tiden igår tömde polisen Centralstationen i Stockholm efter ett larm om att en bomb hittats på stationen. I samband med larmet greps en man och en kvinna i 30-35-årsåldern. Det skriver Aftonbladet.

Duon hade med sig en väska i vilken bomben hade gömts. Bomben var en så kallad termosbomb. I väskan hittades även narkotika och en kniv.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var bomben inte planerad att detonera på plats, utan uppgiften var att leverera bomben till en ort i norra Sverige.

Vilket ort det handlar om är ännu inte klarlagt.

Mannen ska ha fått väskan tidigare under eftermiddagen och även instruktioner om var och hur väskan skulle lämnas. 

Området och stationen utrymdes i ilfart av polis. Mannen och kvinnan sitter nu anhållna och misstänks för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt narkotikabrott. 

Båda är sedan tidigare dömda för flera brott.

– Just nu ligger fokus på att klarlägga händelseförloppet. Det pågår sedvanliga utredningsåtgärder. De två personer som anhållits är en man i 30-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern, säger Carolina Frohm till Aftonbladet.

Under den senaste tiden har allt fler personer gripits för liknande brott. Det är framförallt yngre personer som fått i uppdrag att leverera vapen och liknande till andra platser. Tidigare har det mest handlat om gripanden av personer på väg till Danmark. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!