Nålen kom ut ur kroppen efter 40 år

Ulf Bergström blev inte lite förvånad, då han för några dagar sedan ville få hjälp av frun att ta sönder en blodblemma under höger stortå. Ut kom nämligen en tatuerarnål.

31 maj 2014 02:30

– Den har jag haft i kroppen i 40 år nu. Frågan är bara vilka vägar den tagit, det skulle man gärna vilja veta, säger Ulf.

Ulf skrattar mest åt det hela. Tycker att det är en lustig historia, och helst ingenting han velat skulle få publicitet.

Men ut på facebook kom den, och sedan har han fått åtskilliga frågor om den där tån, och den där nålen och ja ...

Det är bäst att han själv får berätta:

– På den tiden höll jag på lite med tatuering. Mest på mig själv då. Det var när jag 1974 skulle visa en kille hur man gör. Så jag stack in nålen i armen och vips - försvann den!

Självklart blev han förskräckt. Han snörde åt om överarmen, ringde till sjukstugan och fick åka till Norsjö som hade jour då. Men röntgenundersökningen visade ingenting.

– Den hade försvunnit iväg redan då ... någonstans.

Tänkte du mycket på den efteråt?

– Jo, från början gjorde jag nog det. Var lite rädd att den skulle ställa till något besvär, men när den inte ”hörde av sig”, glömde jag ju bort den helt.

Tills för en tid sedan. Höger stortå smärtade. Det var uppenbart att han hade fått in någonting under tån, åtminstone trodde han det. Så han bad hustrun Karin att hjälpa till.

– Hon såg att det var en blodblemma, stack hål på den och klämde ut en massa var och skit, och sedan kändes det bättre, men bara för en stund. Det gjorde fortfarande ont när jag steg ner på foten.

Och mycket riktigt: Nu gjorde Karin ett försök till med tån, och fick syn på nålen som hon förstås drog ut.

– Det var tatueringsnålen, ingen tvekan om saken. Jag kände ju igen den! säger Ulf Bergström.

Ulf Bergström har många tatueringar. De gjorde han på sent 60-tal och 70-talet. Den vänstra armens tatueringar har han delvis gjort själv och några har han låtit proffs göra.

– Jag gick till Tattoo-Jack i Köpenhamn, känd på den tiden. Det var inte lyckat, jag fick infektioner efteråt, så det bästa var att göra det själv, berättar han.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa