Moderaterna vill ta mer mark i miljöfrågor

Moderaterna nominerar Ewa Thalén Finné som första vice talman efter Tobias Billström (M) som utsetts till ny gruppledare. Riksdagsgruppen har också beslutat att utse ett antal nya talespersoner:(TT)

10 oktober 2017 18:06

- Det är speciellt viktigt att vi taggar upp vårt arbete i miljöpolitik och ser tydligare kopplingar till ekonomisk politik, skattepolitik och allt det andra vi är välkända för, säger Ulf Kristersson och talar om "modern hållbarhetspolitik."

Enligt Kristersson är Maria Malmer Stenergard, tidigare skattepolitisk talesperson, den som ska lyfta miljön som ny talesperson på området.

- Dagens väljare förväntar sig med rätta att miljö- och hållbarhetsfrågor ska vara en självklar del av hela partiets politik. Jag tror att det finns stort utrymme för att blanda upp det blåa med mer grönt, säger hon.

Ulf Kristersson lyfter även skolfrågorna som en av de viktigaste framöver och låter Erik Bengtzboe bli utbildnings- och skolpolitisk talesperson.

- Vi Moderater och Sverige har misslyckats. Vi har överdrivit politikens roll och underskattat lärarnas roll. Moderaterna ska vara lärarnas parti, säger Bengtzboe.

Han ersätter Camilla Waltersson Grönvall som tar över som socialpolitisk talesperson efter Cecilia Widegren. Widegren blir skattepolitisk talesperson och Mats Green blir bostadspolitisk talesperson efter Ewa Thalén Finné.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa