Minnet: Bevakningen av SM-veckan – arbetsdagar som sticker ut i mängden

Fantastiskt väder, bra uppslutning på läktarna och ett tajt arrangemang från start till mål. Skellefteå visade sig från sin bästa sida under SM-veckan i våras.

6 december 2018 09:54

Det var grymt kul att bevaka SM-veckan som omfattade hela 27 idrotter, där många av dem var såna jag normalt aldrig skulle titta på. Men det är ju det som är en stor del av tjusningen med SM-veckan – att få upp ögonen för idrotter och idrottare som annars inte får så mycket tid i rampljuset.

Att se mc-förarna i x-trial studsa fram och balansera på bland annat stockar och traktorskopor i bollhallen på Norrvalla var ruskigt kul. I Vitbergsbacken bjöd snowboardåkarna på galna hopp i big air-tävlingen och kollegorna fick tillsammans med uppskattningsvis 4000 andra i publiken njuta av skotercross på den mäktiga banan på Norrvalla.

Sen har vi naturligtvis skidgrenarna. Med landslagets världsstjärnor på plats blev det storpublik på Vitbergets skidstadion. Personalen på sonens förskola tog exempelvis med sig hela barngruppen för att kika på tävlingarna. Det stora publikintresset uppmärksammades av bland andra Charlotte Kalla: ”Det var ett enormt stöd som man kände från första stavtaget. Det var knökat med folk även ute i spåret”, sa hon till Norran efter att hon på distansen 10 kilometer fri stil säkrat sitt 27:e SM-guld.

Min huvuduppgift under SM-veckan var att producera rörligt material till webben. Skidloppen krävde att stora områden skulle täckas, vilket innebar att kreativiteten och samarbetet med kollegorna sattes på prov. Två av oss ställde sig ute i spåret på strategiska ställen där åkarna passerade flera gånger under loppen och den tredje stod i målfållan och fångade målgången. Dessutom monterade jag upp en kamera på ett stativ i den branta uppförsbacken just innan åkarna stakade in på upploppet. Till slut tycker jag att vi fick ihop riktigt bra inslag från loppen.

SM-veckan innebar galet intensiva och roliga arbetsdagar – såna som sticker ut i mängden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Eriksson

Ämnen du kan följa