Inför den här säsongen har ägaren, det kommunala bolaget Meni AB, anlitat företaget TTGU och entreprenören André Nyström för att driva backen och campingen på Tjamstan.
Med cykelbana, en tänkt satsning på längdåkning och stora insatser av ideella krafter har det på många sätt inneburit en nystart. Men det är också en nystart i ett mycket kärvt läge, då pandemin håller världen, landet och länet i ett järngrepp.
Trots det är inte Menis vd Johnny Önnerlöv särskilt orolig. Han berättar att de nu ser fram emot kallgraderna i slutet av veckan så att de kan börja spruta snö i backen.
– I första hand gäller det Bamseområdet för barnen. Sedan ska vi få igång Norrbacken, då kan träningsgruppen födda 05 och yngre börja träna. Där finns en egen lift, så de går att hålla isär från de övriga.
– Det är barnen vi tänker på i första hand, det är viktigt att de får något att göra, säger han.
När det gäller campingen bedömer Johnny Önnerlöv att omkring 80 procent av säsongsplatserna är bokade. Där har servicehuset och bastun stängts, medan toaletterna hålls öppna.
– Sedan är det viktigt att gästerna använder sitt omdöme och håller avståndet, säger han.
Men är det ansvarsfullt att försöka locka turister när läget är som det är?
– Vi behöver inte locka annat än skidåkare. Det är bland det mest coronasäkra man kan göra, att få motion och inte vara nära varandra. Det stora problemet är när folk tränger ihop sig på after ski.
Hur det blir när säsongen drar igång återstår att se. För Tjamstanbackarna är vårvintern i allmänhet och sport- och påsklovsveckorna i synnerhet absolut viktigast när det gäller antalet besökare och sålda liftkort.
Då avgörs också mycket av hur det går med ekonomin.
Vad har ni för möjligheter att få statligt stöd?
– Det pratas om att det i en senare del ska kunna komma ett stöd till kommunägda företag. Mer än så vet jag inte. Så det är bara att hålla i sig, säger Johnny Önnerlöv.
Men hur det än går med det har han gott hopp om att saker och ting ska lugna ner sig. Han tror att det snart kommer ett vaccin och om bara hälsoläget och vädrets makter inte ställer till det ska det nog kunna bli en vettig säsong trots allt.
– Sedan måste man tänka långsiktigt. Det går inte att bara tänka en vinter, man måste tänka framåt, säger han.