Trolleri på hembygdsgården i Malå

Under torsdagen samlades barnen på hembygdsgården i Malå för Lovsista. Det fanns fiskdamm, fladdermussök med glass, varmkorv med bröd och dricka, sockervadd, ansiktsmålning och till sist så gästade Magic Peppe med en trollerishow och ballongdjur.

Magic Peppe trollar för barnen på hembygdsgården.

Magic Peppe trollar för barnen på hembygdsgården.

Foto: Linn Fjellner

Malå2021-08-13 20:00

Många besökare kom för att krama ut det absolut sista av sommarlovet denna torsdag på hembygdsgården i Malå. Det hörs skratt och glada röster på området och det springer runt många barn med målade fjärilar i ansiktet och sockervaddskoner i handen. Snart ska Magic Peppe uppträda vid bagarstugan och över 100 barn har samlats i publiken runt trollkarlen.

Showen innehåller många busiga trolleritrick och barnen förundras över Magic Peppes magi. Han visar bland annat upp en tom målarbok som han trollar fram motiv i och målar med hjälp av barnens färgsprakande magi, för att sedan blåsa bort motiven till en tom målarbok igen. Efter showen så lovade Magic Peppe att göra ballongdjur till alla barnen och han får verkligen händerna fulla.

Ellen Grensell, Isabelle Frank och Nancy Persson såg trollerishowen och leker nu med sina ballongdjur som de fått. Ellen har en hund och Isabelle har en kanin.

Vad var det bästa med showen?
– Allt, säger Isabelle, och Ellen och Nancy håller med och säger att den var rolig och bra. 

Lite längre bort sitter Fanny Bergström och får en nyckelpiga målad på kinden. Hon gillade också dagen och har haft roligt. Det är biblioteket i Malå som sköter ansiktsmålningen och har gjort många olika motiv under dagen.

– Vi har gjort mest fjärilar, men även några ninja turtles, säger Malin Stenberg, Malå bibliotek. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!