Fika, konst och lek på sommarcaféet i Malå

Klockan 12 till 15 varje tisdag, torsdag och lördag har sommarcaféet på hembygdsgården i Malå öppet. Under första timmen på tisdagen var Norran på plats.

12:00 slår sommarcaféet upp dörrarna och Maggie Holmqvist förbereder fika.

12:00 slår sommarcaféet upp dörrarna och Maggie Holmqvist förbereder fika.

Foto: Linn Fjellner

Malå2021-07-09 17:00

12:00
Det är hembygdsföreningen i Malå som håller sommarcaféet öppet på området. De kommer hålla igång ända fram till skolorna börjar om. Hembygdsföreningens ordförande Maggie Holmqvist är här idag och håller på att förbereda fikat: 

– Vi har haft mycket besökare redan under dessa veckor vi haft öppet. Mycket populärt är det på lördagar då vi bjuder på våfflor, säger hon. 

12:10
Norran kikar in på konstutställningen med konstverk målade av Maria Johansson och Marica Holmström. På hembygdsgården finns det även flera olika museum att besöka, bland annat en samisk utställning och ett 60-talsmuseum. 

undefined
12:28 Första besökarna för dagen tittar in. Elin och Klara Wikman från Holmsund.

12:28
Elin Wikman med sina barn Klara och Oskar blir dagens första besökare. Elin är född och uppvuxen i Malå och familjen bor nu i Holmsund. Hon har spenderat många somrar på hembygdsgården.

– Jag kommer ihåg när man var liten och sprang och rullade sig i gräset nerför hela backen, säger Elin och ler. 

12:43
Oskar gungade ett slag, men sammansluter nu med systern Klara Wikman när det tas fram leksaker. De finns mycket att välja på men till slut blir det käpphästarna, och Klara föreslår att de ska tävla på ängen.

undefined
12:49 Fikapaus för besökarna med bulle och kaka.

12:49
Fikapaus för besökarna, och Maggie Holmqvist har dukat upp bullar, morotskaka och lite småkakor. Bakningen står de olika föreningarna för som säljer fika för dagen.

12:58
Klara Wikman tar sig en titt i 60-talsmuseet och förundras av alla saker.

– Det är verkligen mycket att kika på, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!