Under Världens fest blir det fyra fullspäckade timmar som innehåller allt ifrån tävlingar, Årets Malåbo och aktiviteter för barnen till bilutställning, beachvolleyturnering och utdelning av stipendier.
Och så massor av musik, förstås. Det allra största namnet är Anna Bergendahl, som har deltagit i Melodifestivalen flera gånger och även vunnit ett år. Dessutom blir det jojk av Malås egen Jörgen Stenberg, som tidigare i år vann Sámi Grand Prix,
Innan dess har såväl Aron Lindbergs orkester som flera av kulturskolans duktiga musiker och sångare tagit plats på scenen.
Ett annat känt namn som kommer att uppträda är Hasse Brontén, expolisen och komikern som har kopplingar till Malå genom att hans svärföräldrar bor där.
Bakom arrangemanget står en brokig skara engagerade Malåbor med olika bakgrund och kunskaper, exempelvis från föreningslivet, näringslivet, skolan och kyrkan.
De har i sin tur handplockats av Malåbygdens kulturförening och initiativtagaren Britta Stenberg.
– Alla hjälps åt, därför går det, säger blomsterhandlaren Eva Larsson, och får medhåll av prästen Stefan Olofsson:
– Jag har jobbat i Luleå och där var det alltid eventföretag som skötte sånt här. Här har vi själva packat alla påsarna till fiskdammen.
De berättar att de lokala också är en styrka. Med det följer en lokalkännedom som gör att arrangörerna vet vem de ska kontakta för att fixa eller hålla i olika saker.
Det har även gjort att uppslutningen har varit god. Flera kringarrangemang har tillkommit under resans gång, dessutom tar hotellet vid med ytterligare festligheter på kvällen.
Namnet Världens fest har sin grund i att det numera finns över 50 nationaliteter i Malå.
– Vi vill att så många som möjligt ska komma hit och mötas. Därför har vi gjort speciella inbjudningar på olika språk, berättar Britta Stenberg.
Målet är att evenemanget ska bli årligt återkommande. Samtidigt är det första året alltid lite av ett prövoår, där saker och ting gärna får växa framöver.
Nu hoppas arrangörerna på fint väder, mycket folk, god stämning och mycket glädje. Något som inte minst behövs så här efter pandemin.
– Det här blir ett speciellt tillfälle att tagga upp och fylla på förråden av glädje och gemenskap, det har vi varit svältfödda på under corona, säger Stefan Olofsson.