Lyckad motorträff i Norsjö för nionde gången

För nionde året i rad så anordnas den uppskattade motorträffen åter igen på hembygdsområdet i Norsjö.

20 juni 2016 16:32

Trots det mulna vädret så besökte många den årliga motorträffen. Cirka 140 utställare ställde ut sina glänsande fordon. På utställningen så kunde man hitta allt från pimpade epatraktorer till välpolerade Harley-David motorcyklar och Mustanger.

– Vi vill genom motorträffen gynna alla som har motorintresse och epatraktorutställningen har blivit väldigt populär bland ungdomarna, säger Berit Carlsson, som är med i föreningen ”Norsjö Streetbears” som tillsammans håller i motorträffen varje år.

Tyskland

Utställarna anländer från många olika ställen såsom Skellefteå, Lycksele, Norsjö och till och med Vingåker.

– I år har vi även en utställare från Tyskland, det har vi aldrig haft, säger Berit.

Priser

Varje år så delas det ut priser till utställarna inom MC, epatraktor och bil. Det utses tre vinnare ur varje utställargrupp som får ett pris som utses av en jury. Priset som kallas ”Peoples choice” delas också ut till en av alla utställare och har utsetts av folket som besöker utställningen och röstar på deras favorit.

Tilde Lindgren från Lycksele var en av vinnarna i Epatraktorutställningen och är väldigt glad över priset.

– Det känns riktigt kul att ha vunnit ett pris första gången jag är här, säger Tilde och fortsätter, jag kommer absolut tillbaka nästa år.

Färgglatt tåg

Utöver bilutställningen så underhölls publiken av sjungande och gitarrspelande Joel Nunez som ackompanjerade en uppsjö av gamla godingar. Som ett trevligt avslut på utställningsdagen så cruisar fordonen genom Norsjö i ett färgglatt tåg av bilar, motorcyklar och epatraktorer.

Linn Fjellner

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa