Kvinna fick i sig knark på swingerparty – frias

Vid en nykterhetskontroll testade en Luleåkvinna positivt för amfetamin. Själv nekar hon till att ha tagit det medvetet och hävdar att hon måste fått i sig det på en swingersträff.

Vid en nykterhetskontroll testade kvinnan i 30-årsåldern positivt för amfetamin. Själv hävdar hon att hon måste fått i sig det på en swingersträff.

Vid en nykterhetskontroll testade kvinnan i 30-årsåldern positivt för amfetamin. Själv hävdar hon att hon måste fått i sig det på en swingersträff.

Foto: Montage

Luleå2023-05-11 19:56

En kvinna i 30-årsåldern åtalades för ringa narkotikabrott och rattfylleri då hon haft spår av amfetamin i kroppen när hon stoppades i en poliskontroll. Vid förhandlingen i Haparanda tingsrätt sade kvinnan att hon inte använder narkotika, och inte heller känner någon som gör det. Hon tror dock att hon kan ha fått i sig amfetaminet då hon något dygn tidigare varit på en swingersträff med för henne både kända och okända personer. Under träffen bjöds det på både dryck och tilltugg.

Kvinnan berättade att hon dagen efter träffen känt sig annorlunda, och att hon tyckte att träffen gått bra då hon känt sig mer avslappnad och tagit mer plats än vid tidigare träffar.

Enligt Rättsmedicinalverket kan spår av amfetamin finnas kvar i blodet i upp till tre dygn, vilket tingsrätten anser ligger i linje med kvinnans berättelse.

Tingsrätten bedömer att det inte går att bortse ifrån kvinnans förklaring. Att hon först vid andra polisförhöret berättade om swingersfesten är inte heller något som förtar tilltron till hennes berättelse då den typen av fester inte är något människor pratar öppet om.

Då det inte är ställt utom rimligt tvivel att kvinnan medvetet tagit amfetamin anser Haparanda tingsrätt att hon ska frias.

"Det kan visserligen tyckas osannolikt men är ändå enligt rättens mening inte orimligt och i någon mån konkretiserat", skriver Haparanda tingsrätt i domen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!