På MatTuren som i år gick kring Burträsk, Kåge, Medle och i trakterna runt om Lövånger, var utbudet av lokalproducerat stort. Det såldes bland annat kött, grönsaker, honung, ägg, hembakat bröd, bakverk och mycket annat. På flera av gårdarna serverades grillade hamburgare och korv, soppa och andra delikatesser.
– Vi är ute i tid för vi vill inte riskera att maten tar slut. De gör alltid så god mat, berömmer Ralf Barkanowitz som tillsammans med Birgitta Nordmark och Ingemar och Lisbeth Westman, besökte Elke och Alfred Mages trädgårdskafé i Bjurön, för att äta Gulaschsoppa och vegansk Chili sin carne.
På MatTuren fick besökarna möjlighet att hälsa på gårdarnas djur som kossor, grisar, hästar, kaniner, höns, ankor, får och getter. På Ekogården i Kräkånger såldes både grönsaker, lammkött, fårskinn och ull. Dessutom kunde den som ville åka på lammsafari med traktor och skrinda. På varje tur runt fårhagarna hängde gårdens vallhund Amira med.
– Det är jättetrevligt att åka runt på gårdarna och vi försöker att fylla på vårt skafferi inför den kommande vintern, säger Agneta Rebo som tillsammans med Uffe Janebo, handlade grönsaker på Ekogården.
– Vi försöker att köpa närproducerat så långt det är möjligt, fortsätter Agneta innan de går vidare mot kön till de nygrillade lammfärsburgarna.