Jamila Kalash bakar två olika syriska bröd som hennes son och man säljer i ståndet på skördemarknaden.
Foto: Jeanette Lövgren
Utbudet på Lövångers skördemarknad som pågått sedan 1985 är stort. Lokalproducerade grönsaker, honung, bröd, smycken och textilier är bara några saker som erbjuds i de olika stånden. Den längsta kön på fredagen hade Kräkångers ekogård som säljer olika grönsaker.
Inga Forsfjäll, Skellefteå, hamnade sist i den långa kön. ”Jag undrar om jag orkar, men om jag gör det ska jag köpa dill när jag kommer fram”, berättar hon.
Foto: Jeanette Lövgren
För första gången säljer Niklas Svenlin och Maria Nygren egna produkter på marknaden.
Foto: Jeanette Lövgren
Kristin Arnell visar upp kaninkött som hon köpt och sedan transporterade i Elisabeth Perssons påse.
Foto: Jeanette Lövgren
Phailinda Arpha och Pairat Markström tillsammans med lilla Elin ville inte avslöja var de plockat de stora kantarellerna.
Foto: Jeanette Lövgren
Priyankapa Thirajage, Rani Coulton, Kevin Patirage och Shanthi Andersson från Robertsfors gick många svängar mellan marknaden och bilen.
Foto: Jeanette Lövgren
Noak Larsson bakar och säljer mjukkakor. ”Vi började baka vid fem och redan vid elva tog lagret slut”, konstaterade han den första dagen av två marknaden.
Foto: Jeanette Lövgren
– Vi var lite sena i starten, så därför blev kön lite extra lång, berättar Margareta Olofsson som dessutom är den som arrangerar skördemarknaden.
Debutanter på marknaden var Maria Nygren och Niklas Svenlin från Vebomark. De säljer surkål, squash- och rovkimchi och honung. Allt som de odlar hemma på gården.
– Vi har odlat länge, men det här är första gången som vi säljer. Det känns jätteroligt, konstaterade Maria Nygren.