Ugnsbakad fisk med tomat och zucchini

Färsk eller tinad fisk, några tomater och en zucchini. Där har vi grunden till en ugnsbakad fisk med fantastisk smak.

Fisk som bakas med grönsaker i ugn är enkelheten själv.

Fisk som bakas med grönsaker i ugn är enkelheten själv.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-10-13 08:18
undefined
Fisk som bakas med grönsaker i ugn är enkelheten själv.

För 4 personer, 35 minuter

600 g torskfilé eller annan vit fiskfilé

3–4 mogna tomater

1 stor zucchini

2 dl mager grädde

2 dl vatten

1 fiskbuljongtärning

1 tsk stötta fänkålsfrön

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

1 bit dagsgammalt lantbröd

2–3 msk smör

Att äta till:

kokt potatis

citron

blandad grönsallad

Gör så här:

1. Se till att fisken är skinn- och benfri samt helt tinad. Smöra en ugnsfast form och lägg fisken i ett lager på botten av formen. Täck med tunna skivor zucchini och tomat.

2. Koka upp mager grädde och vatten i en kastrull. Smula i en fiskbuljongtärning. Smaksätt med mortelstötta fänkålsfrön, salt och vitpeppar. Slå blandningen över fisk och grönsaker.

3. Kantskär och riv eller finfördela dagsgammalt lantbröd i matberedaren. Strö hacket över allt i formen.

4. Smält smör och ringla över. Baka fisken i ugnen på 175 grader i 20–25 minuter. Servera med kokt potatis, citron och blandad grönsallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!