För 4 personer, 15 minuter
200 g kycklingfilé
1 msk vetemjöl
smör
salt och vitpeppar
1 1/2 dl grädde
1/2 dl vatten
200 g hackad bladspenat
1 krm mald muskotnöt
4 skivor ljust lantbröd
ost till gratinering, gärna emmentaler-, grevé- alt. herrgårdost
bladpersilja till garnering
Att äta till:
blandad grönsallad
Gör så här:
1. Skär kycklingköttet i tärningar med ett par centimeters sida. Vänd bitarna i vetemjöl och bryn i smör utan att det får färg. Salta och peppra. Slå på grädde och vatten. Låt kycklingbitarna puttra i vätskan i 5 minuter.
2. Fräs den hackade bladspenaten med lite smör i en kastrull. Krydda med salt, peppar och mald muskotnöt.
3. Kantskär och smörstek brödskivorna. Bygg upp fyra toast Birger Jarl i tur och ordning med bröd, bladspenat, stuvad kyckling och ost. Gratinera i het ugn med enbart övervärme till dess osten smält ned utan att få alltför mycket färg.
4. Garnera med bladpersilja och bjud med blandad grönsallad.