Tandoorikryddad kyckling

Livsstil & fritid2018-01-11 06:06

Gör så här:

1. Blanda såsen av crème fraiche, majonnäs, riven vitlök och vinäger. Smaka av med salt och vitpeppar.

2. Dela kycklingfiléerna i tre delar på längden. Blanda tandoorikryddan med vetemjöl och veteströbröd. Rulla kycklingbitarna i blandningen och stek i rapsolja. Lägg bitarna i en ugnsfast form i ugnen på 175 grader i 10–12 minuter, eller tills de är genomstekta.

3. Stek wokgrönsakerna hastigt med rapsolja i het panna. Ris smakar bäst till och lite färska örter lyfter rätten både i smak och i utseende. Naanbröd är supergott till och snudd på ett måste till indisk mat.

För 4 personer, 30 minuter 600 g kycklingfilé 1 msk tandoorikrydda 2 msk vetemjöl 4 msk veteströbröd salt och vitpeppar rapsolja Till såsen: 2 dl mager crème fraiche 3 msk majonnäs 1 vitlöksklyfta 1 tsk vitvinsvinäger Att äta till: ris 500 g wokgrönsaker naanbröd (indiskt bröd som finns att köpa i välsorterade affärer) 16731135Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!