Sommartipset: Surströmmingssalteriet som blev restaurang och kafé

Inne i gamla surströmmingssalteriet i Kåge hamn har Nygatan 57 öppnat sommarkafé med matservering. ”Vi har tecknat ett femårsavtal, så vi kommer att vara kvar ett tag”, säger Anna Larsson, vd och huvudägare.

Kåge Hamncafé. Anna Larsson, vd och huvudägare av Nygatan 57, ser fram emot sommaren i Kåge hamn. Foto: Lars Eriksson.

Kåge Hamncafé. Anna Larsson, vd och huvudägare av Nygatan 57, ser fram emot sommaren i Kåge hamn. Foto: Lars Eriksson.

Foto: Foto: Lars Eriksson.

Livsstil & fritid2017-07-28 20:55

I sommar tar Restaurang Nygatan 57 klivet norrut och utökar sin verksamhet med kafé och restaurang i Kåge hamn. Från mitten av juni till slutet av augusti serverar de allt från glass till somriga maträtter. Serveringen håller till i hamnmagasinet där det tidigare bland annat har varit ett surströmmingssalteri.

– Jag kan garantera att vi inte ska ha surströmming på menyn, men däremot gubbröra, säger Anna Larsson, vd och huvudägare av Nygatan 57, och erkänner att hon faktiskt inte tycker om surströmming.

Kåge Hamncafé serverar mycket ekologiskt och lokalproducerat.

– Här kommer vi att ha sommarmat, inga vita dukar och vinpaket. Du kan till och med komma hit i bikini, säger hon och skrattar.

Serveringen har kapacitet för knappt hundra sittande matgäster, men lokalen är godkänd för 150 personer.

– Vi är jätteinspirerade av alla positiva kommentarer vi har fått. Nu önskar vi solsken och matglada gäster.

undefined
Kåge Hamncafé. Anna Larsson, vd och huvudägare av Nygatan 57, ser fram emot sommaren i Kåge hamn. Foto: Lars Eriksson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!