Sommarsallad med rökt fisk och örtdressing

Rökt fisk är alltid bra mat, inte minst under sommaren. God i sallader med blandade, gärna lite kryddiga blad och en kall örtdressing.

En sallad med varmrökt lax och örtdressing smakar alltid bra, särskilt en varm sommardag.

En sallad med varmrökt lax och örtdressing smakar alltid bra, särskilt en varm sommardag.

Foto: TT

Livsstil & fritid2018-07-17 07:45
undefined
En sallad med varmrökt lax och örtdressing smakar alltid bra, särskilt en varm sommardag.

För 4 personer, 20 minuter

400 g varmrökt lax

2–3 hårdkokta ägg

1 huvud isbergssallad

1 påse blandade salladsblad, gärna med inslag av mörka blad och ruccola

3–4 tomater

1/2 gurka

1 knippa rädisor

1/2 rödlök

bladpersilja

Till dressingen:

2 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

3 msk persilja

1 msk timjan

1 msk rosmarin

1 vitlöksklyfta

1 tsk ljus, fransk senap

1/2 tsk vitvinsvinäger

salt och peppar

Att äta till:

bröd

Gör så här:

1. Blanda crème fraiche och majonnäs som smaksätts med finhackad timjan, rosmarin och persilja. Skala och riv en vitlöksklyfta. Fortsätt med fransk senap och vinäger. Blanda och smaka av med salt och peppar.

2. Riv salladen i bitar, dela tomater och rädisor i halvor, gurkan i bitar och rödlöken i tunna klyftor.

3. Rensa fisken och ta bort ben och skinn. Dela i lagom stora bitar för sallad. Lägg upp grönsaksblandningen och toppa med klyftor av hårdkokt ägg och fisk. Garnera med bladpersilja. Serveras med bröd och örtdressingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!