För 4 personer, 20 minuter
400 g varmrökt lax
2–3 hårdkokta ägg
1 huvud isbergssallad
1 påse blandade salladsblad, gärna med inslag av mörka blad och ruccola
3–4 tomater
1/2 gurka
1 knippa rädisor
1/2 rödlök
bladpersilja
Till dressingen:
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
3 msk persilja
1 msk timjan
1 msk rosmarin
1 vitlöksklyfta
1 tsk ljus, fransk senap
1/2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
Att äta till:
bröd
Gör så här:
1. Blanda crème fraiche och majonnäs som smaksätts med finhackad timjan, rosmarin och persilja. Skala och riv en vitlöksklyfta. Fortsätt med fransk senap och vinäger. Blanda och smaka av med salt och peppar.
2. Riv salladen i bitar, dela tomater och rädisor i halvor, gurkan i bitar och rödlöken i tunna klyftor.
3. Rensa fisken och ta bort ben och skinn. Dela i lagom stora bitar för sallad. Lägg upp grönsaksblandningen och toppa med klyftor av hårdkokt ägg och fisk. Garnera med bladpersilja. Serveras med bröd och örtdressingen.