För 4 personer, 15 minuter
200 g skivade italienska charkuterier (lufttorkad skinka och salami)
1 litet huvud isbergssallad
1 förp. färdig salladsblandning
1 förp. alfalfagroddar, ca 80 g
1 förp. mangoldblad, ca 80 g
1 kruka färsk basilika
4 mogna tomater
4 msk pinjenötter
Till dressingen:
1 msk olivolja
1 msk pesto
1 msk vitvinsvinäger
Att äta till:
gott bröd
Gör så här:
1. Börja med dressingen och blanda olja, pesto och vinäger.
2. Bryt sönder isbergssalladen och blanda med salladsblandningen och mangoldbladen. Skölj slå upp blandningen på en handduk och se till att den blir så torr som möjligt. Spara fyra fina toppskott av basilikan. Blanda resten med salladen. Skär tomaterna i skivor.
3. Lägg salladsblandningen som grund. Fortsätt med alfalfagroddar och skivade tomater. Ringla över pestodressingen och toppa med "rosor" av lufttorkad skinka och salami. Strö över pinjenötterna och garnera med basilika.