Sallad med italienska charkuterier och pestodressing

Lata och varma dagar. Passa på att njut och duka fram italienska charkuterier, en spännande pestodressing och bröd till en enkel lunch.

En tallrik med italienska charkuterier, grönsaker och gott bröd. Mer behövs inte en varm sommardag.

En tallrik med italienska charkuterier, grönsaker och gott bröd. Mer behövs inte en varm sommardag.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-06-08 06:30
undefined
En tallrik med italienska charkuterier, grönsaker och gott bröd. Mer behövs inte en varm sommardag.

För 4 personer, 15 minuter

200 g skivade italienska charkuterier (lufttorkad skinka och salami)

1 litet huvud isbergssallad

1 förp. färdig salladsblandning

1 förp. alfalfagroddar, ca 80 g

1 förp. mangoldblad, ca 80 g

1 kruka färsk basilika

4 mogna tomater

4 msk pinjenötter

Till dressingen:

1 msk olivolja

1 msk pesto

1 msk vitvinsvinäger

Att äta till:

gott bröd

Gör så här:

1. Börja med dressingen och blanda olja, pesto och vinäger.

2. Bryt sönder isbergssalladen och blanda med salladsblandningen och mangoldbladen. Skölj slå upp blandningen på en handduk och se till att den blir så torr som möjligt. Spara fyra fina toppskott av basilikan. Blanda resten med salladen. Skär tomaterna i skivor.

3. Lägg salladsblandningen som grund. Fortsätt med alfalfagroddar och skivade tomater. Ringla över pestodressingen och toppa med "rosor" av lufttorkad skinka och salami. Strö över pinjenötterna och garnera med basilika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!